full screen background image

Cambiasso: Rafa za nas, mi za njega

Interov general na terenu Esteban Cambiasso prilikom snimanja jedne reklame jučer je dao intervju SkySportu…

Važan dan sutra, prezentacija Beniteza?

Svakako važan dan za Beniteza, dok smo mi igrači na odmoru. Naravno, osim onih koji su na SP. Sutra je dan promjene, dolazi novi trener koji ima veliku želju napraviti velike rezultate s novim klubom, a mi imamo veliku želju nastaviti osvajati sa njime.

Što se mijenja u odnosu na Mourinha?

Sve. Mijenja se osoba, mijenjaju se treninzi, način igre. A 31. kolovoza ćemo vidjeti jeli se promjenio i sastav.

Što očekuješ od prijelaznog roka?

Ništa, nikada ništa ne očekujem. Želim da svi koji su sudjelovali u povijesnoj sezoni za Inter ostanu. Ne mogu zamisliti da otiđu igrači koji su toliko dali za Inter. No tržište je takvo, promjena će biti. Igrači odlaze i dolaze, a 31. kolovoza ćemo vidjeti sastav. Tada još nećemo moći prosuditi prijelazni rok. Hoće li on biti pozitivan ili negativan u tom trenutku nije bitno, bitno je da u svibnju osvojimo trofeje.

Može li se bolje od prošle sezone?

Da, sama činjenica da već na početku možemo osvojiti tri trofeja. Iako znamo kako će biti teško.

Imaš li neko ime, želju za dolazak u Inter?

Ne, baš nikoga. Jer onda biste vi počeli pisati kako Cambiasso zove tog i tog u Inter. Ja zovem samo svoju obitelj da im kažem da sam dobro.

Prognoza za SP?

Nema ih. Velike reprezentacije mogu ispasti, a neko se iznenađenje pojaviti čiji će moral iz utakmice u utakmicu rasti što ih može odvesti do kraja. Sve se može dogoditi. Španjolska je možda najbolja, jer igra u kontinuitetu odlično, kostur ekipe im je iz Barcelone, pa igraju s istom filozofijom što je lijepo za gledati.

Igrač koji će obilježiti SP?

Volio bih da ovo bude SP Messija, jer bi to značilo SP Argentine što bi nam donjelo veliku radost. S druge strane, iako je protivnik, želio bih da ovo SP bude i Kakino. Imao je tešku godinu, ali je veliki igrač i oni su u takvim trenucima najveći.

Jeli još boli nepozivanje u reprezentaciju?

Prošlo me, sada sam veliki navijač Argentine. Ono što mogu napraviti je pripremiti se da dam sve za Inter, a kasnije ću se naravno nadati povratku u reprezentaciju.

Italija?

Ima teškog protivnika u Paragvaju. Teško je obraniti naslov, ali Italija je Italija. Rijetko je među prvim favoritima, svi ih kritiziraju, a nitko ih ne želi u osmini finala.

Pozdrav Jose Mourinhu?

Mogu mu zaželjeti što i svi Interisti: da osvoji sve osim Lige prvaka.
Odgovori