full screen background image

Stanković igra treće SP za treću reprezentaciju

DEJAN STANKOVIĆ, vezni nogometaš talijanskog i europskog prvaka Intera, u Južnoafričkoj Republici će postati prvi nogometaš koji je na trima različitima svjetskim prvenstvima nastupio za tri različite reprezentacije.

Splet povijesnih okolnosti promovirat će Stankovića na jugu Afrike u igrača Srbije s minutažom na SP-u. Četiri godine ranije, u Njemačkoj 2006., Stanković je bio dio reprezentacije službenog imena Srbija i Crna Gora, dok je 1998. godine nastupao u Francuskoj za Jugoslaviju.

“Sretan sam što ću postati prvi igrač koji je na svjetskim prvenstvima nastupao za tri različite reprezentacije. To je povijesni dan za srpski nogomet”, veli Stanković.

Srbija se nalazi u Mundijalovoj skupini D. Otvarajuća im je utakmica ona u nedjelju protiv Gane, nakon čega slijede dvoboji protiv Njemačke i Australije.

Izvor: Totalsport
4 thoughts on “Stanković igra treće SP za treću reprezentaciju

    1. forzainter

      Strasno kako su igrali! Nikad gora utakmica od kako su poceli kvalifikacije do priprema za Svetsko! Ubila nas Gana kao zvecke! Sramota! Okrecem se samo Argentincima i Portugalcima, nasi me vise i ne zanimaju! Protiv Nemaca ako ovako budu igrali ima da bude jedno 3-4 komada u nasoj mrezi! Mora nesto da se menja inace…

Odgovori