full screen background image

Moratti: Borim se sam sa sobom

Predsjednik Intera Massimo Moratti jučer se prilikom feste navijača ispred stadiona “Giuseppe Meazza” još jednom osvrnuo na novog trenera Beniteza: “Ozbiljan je s nogama na zemlji. Baš osoba kakvu sam želio. Najveci strah bio mi je da ne dodje netko tko će oponašati jedinstvenu osobu kakav je Mourinho. Medjutim, dobili smo pravog čovjeka sa svojim stilom. Drago mi je da mi nije pokušao prodati priče samo da bi me usrećio.”

Potom se osvrnuo na prijelazni rok, a ponajviše medjusobnu trgovinu s Real Madridom: “Dva trenera će odlučiti o prijelaznom roku. Kakva je naša momčad ovisit će o tome bez obzira na naše osobne želje. Postoje ciljevi, ono što želis ostvariti i ono što na kraju ostvariš. Bez obzira na mogući odlazak Maicona i još neke zvijezde Inter ostaje momčad koja će uljevati strah protivnicima. Postoji odredjeni respekt drugih prema nama i veliki entuzijazam Interista koji zasjeni sve napade. Oni su sve češći, ali zahvaljujući entuzijazmu ih ne osjećam previše.”

Iako je najuspješnija sezona iza njega osjeća se slomljen: “Još sam uvijek najprije navijač, iako sam postao ciničan. Danas sam bio sam i razmišljao sam: moram provoditi politiku. Borim se sam sa sobom, jer si govorim: ne mogu prodati tog igrača, predobar je. Shvatili su čak i oni (igrači) da mi ih je teško prodavati iz ekonomskih razloga. Iako se borim sam sa sobom moram držati oko na bilanci zbog financijskog fair playa koji će doći na snagu za tri godine. Ako ga se ne budemo držali nećemo moći igrati Ligu prvaka.”
12 thoughts on “Moratti: Borim se sam sa sobom

 1. limvo_likce

  ja kako sam shvatio ovaj finansijski fair play je da klub se izdrzava od onoga sto sam zaradi???? ako smo ikad onda je to ove godine zaradili dovoljno novca da ne moramo prodavati igrace!!!

 2. nraguz

  Da, ali koliki je minus od prijasnjih godina ne bi ga zakrpalo ni da prodamo sve igrace, zajedno sa Appiano Gentileom i stadionom.
  Inter je do ove sezone gubio 150 milijuna EUR godisnje!!!
  Morattijeva velicina se upravo u tome i ogleda. Dok drugi vlasnici peru ruke (jer ruku na srce niti jedan klub na svijetu ne posluje u profitu osim par klubova u pojedinoj godini kao mi u ovoj) od odgovornosti, Moratti deficite krpa dijelom vlastitih sredstava, jer je pravi zaljubljenik u svoj klub.

 3. Augment

  nastavi li serija A silaznom putanjom mogao bi inter poslovati kao bayern u njemackoj – u plusu
  sa minimalnim pojacanjima osvajati titule a liga prvaka je ionako lutrija za koju ne vrijedi riskirati 200 miliona da te prodje villareal na penale

 4. J.Zanetti4

  Moratti definitivno nije vise naivan u poslovanju kao ranijih godina!! mislim da sa ovim zrelijim Morattijem mozemo puno toga postici!! za razliku od mnogih klubova (Liverpool, ManU, Valensija…) mi nemamo probleme sa valsnikom (to je ogroman plus)

 5. fanatico

  Minus se definitivno mora smanjivati a niti vlastiti novac se u skorašnje vrijeme neće moći samo tako upumpavati. Jednostavno treba emocije staviti u stranu i početi na vrijeme ekonomski razmišljati kako ne bi za koju godinu došlo do totalnog raspada sistema. Mora se početi zarađivati i to koristiti da se postepeno računi svedu na nulu. Mi imamo najveći minus od talijanskih klubova ali nismo opterećeni bankarskim kreditima, za razliku od drugih, ali svejedno moramo i zbog sebe i zbog budućih propisa uči u normalu.

  1. Augment

   vratice im juve kad tad i na to moramo biti spremni!

   ali jebe mi se za scudetom kad smo uzeli LP!

   scudeto mi je bio najvazniji 2002. i vidjeli smo sta se desilo ovo je nula bodova sada

 6. FichoJuventino

  Zdravo Svima.Jas Sam Veliki Navijac Juventusa jer sada ljudi vidite da u italia ko kje prv sve nesta mu se dogodi ??? Nemogu Reci Da Juve Nije Mestio ali to rade svi u italiju cak i inter. Pozz 🙂

Odgovori