full screen background image
Search
Wednesday 20 October 2021
  • :
  • :

Inter bojkotira Superkup Italije?

Rukovodstvo europskog i talijanskog prvaka, Intera, razmatra mogućnost da ne igra meč za Superkup Italije protiv Rome koji je zakazan za 21. kolovoz u Pekingu. Predsjednik “nerazzurra” Massimo Moratti smatra da njegova momčad nije dužna putovati na Daleki istok s obzirom da 27. kolovoza u Monacu treba igrati meč Superkupa Europe protiv madridskog Atletica, pobjednika Lige Europe.

– Već smo poslali pismo našoj federaciji u kojoj izričito kažemo da ne možemo igrati u Superkupu ukoliko je utakmica u Pekingu – rekao je Interov generalni direktor Ernesto Paolillo.

Rukovodstvo talijanske lige ističe da odluka o mjestu odigravanja utakmice još nije konačna i da je moguće da se igra i u Italiji. Prvobitni plan je bio da se meč održi na stadionu “Giuseppe Meazza” u Milanu. Roma izlazi na dvoboj ne kao pobjednik kupa, već kao finalista, budući da je Inter uzeo “duplu krunu”, pošto je u finalu kupa savladao upravo “vučicu” rezultatom 1:0.

Prošle godine Inter kao prvak i Lazio kao pobjednik kupa sastali su se u pekinškom “Ptičjem gnijezdu”, a rimski tim je pobjedio sa 2:1.

Izvor: Sportal.rs
2 thoughts on “Inter bojkotira Superkup Italije?

Odgovori