full screen background image

Guus Hiddink odbio europske prvake

Nizozemski trener Guus Hiddink bio je prvo ime na Morattijevom popisu želja za Mourinhovog nasljednika, no turski je izbornik odbio ponudu, tvrdi njegov menadžer…

Tko će naslijediti Josea Mourinha na klupi Intera još je uvijek otvoreno pitanje, a jasno je da je iz utrke ispao Guus Hiddink, nizozemski trener kojeg je otvoreno zazivao i Wesley Sneijder.

“Interovo zanimanje za Hiddinka nije izmišljeno. Iz kluba su me kontaktirali prije tjedan dana i javili mi da ga žele za trenera”, otkrio je Cees van Nieuwenhuizen, Hiddinkov menadžer.

No, 63-godišnji stručnjak nije želio napustiti svoj novi posao na klupi Turske. “Čak i da je Hiddink pristao, Inter bi morao pregovarati s Turskim nogometnim savezom, što bi bio vrlo težak posao. Hiddink je potpisao ugovor, no ta je ideja teško izvediva, premda nam je čast što europski prvak želi upravo njega”, rekao je Van Nieuwenhuizen.

“Inter se već usredotočio na neke druge trenere”, dodao je.

Hiddink je tursku reprezentaciju preuzeo nakon neuspjeha s Rusijom u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. U doigravanju su ga porazili Slovenci.

Izvor: Sportnet.hr
Odgovori