full screen background image

Koliko ćemo još čekati?

Tko će biti novi trener Intera? To je glavno pitanje u sportskim medijima ovih dana. Nabrajaju se mnoga imena, ali najčešće se ipak spominju Fabio Capello, Rafael Benitez i Guus Hiddink. Svaki medij ima svog favorita. No u jednom se ipak slažu: nikome neće biti lako sjesti na klupu Intera nakon što je klub iz Corsa Vittorio Emanuele II 9 s Mourinhom osvojio sve što se osvojiti moglo. Čak je i Portugalac na predstavljanju u Madridu indirektno, na lijep način to rekao: “Nasljedniku u Interu sam ostavio mogućnost da osvoji tri trofeja – talijanski i europski Superkup, te Svjetsko prvenstvo.”

Capello će danas izgleda ipak produžiti vjernost Engleskoj do 2012. Njegov status na kormilu Gordon Albiona bio je poljuljan, ali danas će dobiti garanciju kako u FA-u imaju potpuno povjerenje u njega. To je sve što je Capello želio kako bi ostao na klupi Engleske do kraja ugovora. Dakle, prvi izbor Massima Morattija najvjerovatnije će otpasti.

Inter je tražio Hiddinka, ali i Beniteza. Potvrdio je to Nizozemčev agent Cees van Niewenhuijsen: “Ne može se nikada reći 100%, ali mislim da je odlazak Hiddinka u Inter nemoguć. Prošli tjedan su me nazvali iz Intera kako bi me pitali jeli Hiddink dostupan. Rekli su mi kako je on broj 1 na njihovoj listi želja. Odgovorio sam im kako je to nemoguće, jer je potpisao ugovor s Turskom federacijom nedavno i sigurno neće od njih tražiti raskid. To je sigurno, jer on je čovjek koji poštuje ugovore. Sada je to pitanje koje bi trebali rješavati Inter i Turski nogometni savez. U međuvremenu su oni razgovarali sa Capellom i Benitezom, a nisu kontaktirali Turke. ”

Najveći favorit prema mnogima tako ostaje trener Liverpoola. Talijanski mediji pišu kako on nije prvi izbor Massima Morattija, ali je od početka bio prvi izbor Angelamarija Morattija, predsjednikovog sina koji sve više sudjeluje u radu kluba (upravo je on sa Zanettijem unio pehar Lige prvaka na travnjak Meazze u zoru nakon trijumfa u Madridu). Nakon što su bitke sa nacionalnim savezima izgleda izgubljene (Engleska i Turska) ponuda je poslana u Liverpool i čeka se Španjolčev odgovor. Međutim, prema engleskom “The Sunu” Benitez je taj koji se najviše boji Mourinhovog duha i zato okljeva s pozitivnim odgovorom.
2 thoughts on “Koliko ćemo još čekati?

Odgovori