full screen background image

Jurić: Milito je skroman

Put dvostrukog strijelca Lige prvaka podsjeća na put Dade Prše – obojica su slavu stekla u poznim nogometnim godinama.

Nogometni svijet, posebno Interovi navijači, slavi Diega Milita. Sretan je i Diego Armando Maradona, argentinski izbornik, koji s nestrpljenjem očekuje njegov dolazak u predvečerje SP-a u JAR-u. A Diego Milito do prije godinu dana bio je gotovo nepoznat. Igrao je u Genoi zajedno s našim Ivanom Jurićem.

– Nikada mi nije bilo jasno kako tako dobar igrač do 30. godine nije dobio ponudu nekog velikog kluba. I u Genoi i u Zaragozi je u prosjeku postizao po 25 golova. Jak je u igri jedan na jednoga, kada je raspoložen baš nitko ga ne može zaustaviti – rekao je Jurić.

Prisjetio se Ivan, koji završava nogometnu karijeru i vjerojatno će biti trener B momčadi Genoe, Militova odlaska.

– Diego je jako skroman čovjek, živio je mirnim, obiteljskim životom. Razgovarali smo često i stekao sam dojam da je sretan i zadovoljan u životu, da se nije opterećivao prelaskom u veliki klub. Rekao bi: igram nogomet, uživam, zdrav sam i to je sve što mi treba.

Mourinho je inzistirao na Militovu dolasku, potvrdivši da i te kako dobro zna što je klasni igrač. Inter nije morao platiti milijune, a dobio je suho zlato.

– Militov život pretvorio se u bajku. Ali Argentinac je bio do kraja pošten u životu, a to se prije ili poslije isplati i vrati – zaključio je Jurić.

Izvor: vecernji.hr
4 thoughts on “Jurić: Milito je skroman

Odgovori