full screen background image

Chivu: Nisam znao hoću li ikad zaigrati, kamoli osvajati trofeje

Rumunjski branič Intera Cristian Chivu imao je sezonu punu uspona i padova. Od ozljede lubanje koja mu je ozbiljno ugrozila život i nastavak karijere došao je do osvajanja trostruke krune…

U finalnoj utakmici s Bayernom (2-0 pobjeda Intera) Chivu je nastupio sa zaštitnom kapom, a po završetku utakmice jedva je susprezao suze.

– Nisam znao hoću li ikad više moći igrati, a kamoli da ću pet mjeseci nakon incidenta osvojiti tri trofeja. Ovo je san – rekao je Chivu, koji je u siječnju nakon sudara s igračem Chieva Sergiom Pellissierom morao na operaciju kako bi mu se odlomljeni komadići lubanje odstranili iz mozga.

– Nije bilo nimalo lako. Naporno smo radili cijele sezone i dokazali smo da smo karakterna momčad osvojivši ovaj naslov. Ovakve turnire možete osvojiti jedino ako ste prava momčad. Stalno nam je nešto nedostajalo za uspjeh u Europi, ali sada smo shvatili što je to bilo, mala doza sreće. U principu se Liga prvaka osvaja ili gubi zbog sitnih detalja. Ne smije se griješiti i moraju se iskoristiti protivnikovi propusti, a mi smo to ove sezone uspješno napravili.
Odgovori