full screen background image

Predsjednica Rome navijat će za Inter, Buffon isto

Kruna klupske nogometne sezone ujedinila nacije klubova sudionika, svi žele uspjeh svojih sunarodnjaka, nešto zbog domoljublja a nešto zbog četvrtog mjesta u Ligi prvaka za njihove saveze…

Nogometno finale Lige prvaka u Madridu je, suprotno očekivanjima, ujedinilo Nijemce s jedne i zbližilo Talijane s druge strane, prebrisane su klupske boje i svi dišu kao jedan za uspjeh svojih sunarodnjaka.

Premda su još uvijek svježe rane od netom zaključene utrke za ‘scudetto’ kad nije uspjela Romu dovesti na krov Apenina, predsjednica rimskog kluba Rosella Sensi niti najmanje ne skriva za koga će njeno srce kucati tijekom obračuna u madridskom grotlu:

– Pa i ja sam od krvi i mesa, nisam lišena patriotskih osjećaja i naravno da mi je jako stalo da Inter podigne pehar. To bi bio velik poticaj za talijanski klupski nogomet i sjajna najava Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi gdje branimo šampionsku titulu. Tijekom cijele sezone Serie A bilo je svega i svačega, prolivene žuči i čudnih zbivanja, ali ovo je vrijeme da budemo pod istim barjakom.

Signorina Sensi je na taj način odgovorila na Mourinhovu prozivku da u Italiji nitko osim ‘interista’ ne želi uspjeh milanskih ‘crno-plavih’ u završnoj bici Lige prvaka.

Čuvar mreže Juventusa Gianluigi Buffon nema nikakve dileme oko toga za koga će večeras navijati u finalu Lige Prvaka između Intera i Bayerna.

“Navijat ću za Italiju. I večeras, kao i do sada, moramo u sebi probuditi duh patriotizma i pomoći Interu da trijumfuje”, rekao je Gigi Buffon.
Odgovori