full screen background image

Oriali: Bayern je uživao sudačku pomoć

Van Gaal, Mourinho,
Van Gaal i Mourinho su sklonili ekipe na sigurnu udaljenost od silne pompe pa ‘nježnosti’ razmjenjuju visoki službenici klubova sudionika finala.

Približavanjem završnog obračuna pod reflektorima Santiago Bernabeua džentlmenski fair-play sve više uzmiče i prepušta mjesto rafalnoj paljbi s obje strane. U glavnim rolama su medijske artiljerije Bavarske i Padanije, Njemačke i Italije. Dok Louis Van Gaal i Jose Mourinho čuvaju ekipe od vanjskih utjecaja, snajperi su u rukama klupskih dužnosnika. Direktor kluba i tržišni savjetnik predsjednika Intera Massima Morattija, nekadašnji talijanski reprezentativac Gabriele Oriali:

– “U nekim utakmicama Bayern je poguran dvojbenim sudačkim odlukama. Najbolje se sjećam njihovog meča s Fiorentinom.”

Oriali misli na poprilično vidljivo zaleđe iz kojeg je Ivica Olić matirao Firentince za pobjedu 2:1 u Münchenu, a u uzvratu je Robben golčinom smanjio na 2:3 čime je osigurao četvrfinale s Manchesterom Unitedom. Osim što suparniku u finalu imputira arbitarske sklonosti misli i..:

– “Mi smo imali teži put do finala. Izbacivali smo klubove predestinirane za najveće domete (Chelsea, Barcelona), a Bayern je imao lakši posao.”

Interove bitke, a i ovu posljednju u Madridu, kao vojskovođa vodi Mourinho. Dokad, priča se da ostaje na Santiago Bernabeu?

– “Svi smo fokusirani na završni sraz, nije vrijeme a niti mjesto za spekulacije o individualnim sudbinama nakon finala. Bayern je jak rival, sukladno njemačkom mentalitetu oni su uvijek živi, stalno u utakmici i za njih nema predaje dok sudac ne označi kraj. Unatoč svemu, Bavarci su posve zavrijedili mjesto u finalu.”

Oriali (53) uklizava, to je radio tijekom čitave igračke karijere u Interu i Fiorentini. U šampionskoj škvadri ‘azzura’ selektora Enza Bearzota ’82. na SP u Španjolskoj je bio tipični flaster specijalac, s jedinom brigom da najbolji fantazist protivnika ‘nestane s terena’.

preuzeto sa sportplusa.hr, Goran Čop
Odgovori