full screen background image

Zanetti: Pobjedom pokušati zadržati Mourinha

Utorak i petak. Dva dana označena kao dani za medije. Treninzi Intera i Bayerna otvoreni su za javnost, a poslije pitanja i odgovori. Kod Intera su na tapetu bili Goran Pandev, Sulley Muntari, Dejan Stanković, Javier Zanetti i Jose Mourinho…

Pandev: “Nikada u životu nisam vidio ovoliko novinara. Imamo mi otvorene treninge i tijekom sezone, pa vas nikada nema ovoliko. Nema veze, već smo se pripremili, mirni dočekujemo subotu. Igramo finale Lige prvaka, a to je nešto prekrasno. Jedva čekamo subotu. Nisam još svjestan što smo sve napravili ove sezone, ali u subotu želim ući u Interovu povijest. Nikada nisam mogao zamisliti ovakvu radost: prošao sam šest teških mjeseci u Laziju i došao ovdje u super snažnu momčad. Hvala svima u Interu. Bio sam malo ozljeđen, ali sada sam spreman pomoći momčadi.”

Muntari: “Bilo je puno novinara danas, ali smo dobro odradili trening. Osvojili smo prvenstvo, ali glavom smo u Madridu i jedva čekamo tu utakmicu. Saznali smo i da sutra već idemo u Madrid, što je dobro da ne bismo kasnije riskirali. Bayern je velika momčad, kao i mi uostalom. Oni žele pobijediti, mi želimo pobijediti. Vidjet ćemo kako će završiti. Mi smo mirni i puni samopouzdanja.”

Stanković: “Ovo je sjajna godina. Finale Lige prvaka je kao premija nama igračima. Ako je osvojimo biti će to šlag na tortu. Moramo dobro pripremiti subotnju utakmicu, jer to je posebna večer za nas i naše navijače. Želimo pehar donjeti u Milano. Napetost postoji, ali nakon što stignemo tamo proći će. Prvi mi je finale, mnogima nam je prvo finale. Postoji tenzija, to je normalno, ali ne bojimo se.”

Zanetti: “Ovo što prolazimo ovih dana je jedinstveno, ogromne emocije su u igri. nakon što smo osvojili Scudetto igramo finale Lige prvaka, ne može bolje. Utakmica u Sieni je bila teška i emotivna. Vidjeti onakav doček na Duomu je prekrasno. Naši navijači zaslužuju te naslove. Sada smo samo na Bayernu, posljednjoj prepreci na putu onog što želimo.” Na Bernabeu će Il Capitano odigrati 700. utakmicu u Interovom dresu: “Nevjerovatno, nadam se da je to znak sudbine i da ćemo moći podariti jednaku radost našim navijačima. Ekipa je jako koncentrirana na subotu, svjesni smo poteškoća koje nam Bayern može prouzročiti, jer su sjajna momčad, ali igrat ćemo, jedna je utakmica i nadam se da ćemo odigrati kako treba. Mourinho? Čovjek vam je lijepo rekao da će odlučiti par dana nakon finala, a mi ćemo sve napraviti da bismo u Madridu pobijedili i time ga uvjerili da ostane.”

Mourinho: “Igrali smo najbolji nogomet ove sezone. Ne znam niti jednu utakmicu kao Inter – Barcelona na San Siru. Ne sjećam se niti jedne momčadi koja je toliko napadala prvaka Europe. Ne sjećam se niti jedne momčadi koja je toliko napadala Chelsea kao mi u Londonu. Odigrali smo dvije utakmice kao nitko ove godine. Van Gaal brine o sucima? On brine o sucima, a ja o vulkanu. Idemo u Madrid sutra umjesto u petak i to je jedino što me brine. Talijani se ne mogu pomiriti zbog Fiorentine, Englezi zbog crvenog Rafaela, ali to nisu moji problemi. Ovo je najjača utakmica na svijetu, jača od finala Svjetskog prvenstva. Ovdje igraju najbolji svjetski igrači, tamo ne. Ovdje se igrači mogu kupiti, u reprezentacijama ne, osim par Brazilaca koji promjene putovnicu. Moja momčad ima san, nema opsesiju i nadam se da će nam vulkan dopustiti da utakmica bude nezaboravna. Rezultat je važan, ali može biti sekundaran, jer samo igrati ovu utakmicu velika je radost. “
Odgovori