full screen background image

Olić: Nosim Inter u srcu

U Munchenu i Milanu danas je bio “Media Day”. Mnogo igrača i treneri dvaju suparnika u subotnjem finalu Lige prvaka odgovarali su na pitanja brojnih novinara. Među njima je bio naravno naš Ivica Olić koji je, među ostalim, ispričao i svoju nezaboravnu romansu s Interom…

“Bila je 1998. imao sam 19 godina i igrao u Marsoniji iz rodnog grada, Slavonskog Broda. Inter je želio odigrati jednu prijateljsku utakmicu s nama, ono u sred tjedna, kao pripremu za utakmicu za vikend. Snimili su me i ponudili trodnevnu probu. Svidio sam se Gigi Simoniju, pa su mi ponudili predugovor. Bio sam presretan, jer dok sam čekao dogovor dvaju klubova igrao sam sa svojim idolima: Djorkaeffom, Recobom, ali najviše – s Ronaldom. Još uvijek rado gledam zajedničke fotografije iz Intera. Čak sam i igrao u jednoj prijateljskoj utakmici protiv Irana u kojoj je Chino zabio dva gola, a ja promašio nevjerovatnu priliku.

Onda je odjednom stigla ponuda Herthe, dok sam čekao dogovor Intera i Marsonije. Nisam znao što bih, a znao sam da ću u Berlinu zaigrati prije nego u Interu. Otišao sam, ali Inter mi je ostao zauvijek u srcu.”

Sandro Mazzola, tadašnji sportski direktor Intera reagirao je na Olićevu priču, te za La Gazzettu dello Sport rekao: “Ako nam zabije na Bernabeu, bolje mu je da me se čuva” – našalio se Mazzola, ali onda nastavio ozbiljno – “Prije 12 godina me impresionirao i pozvao sam ga u Milano. Nije bio fizički jak, ali sam odmah vidio njegov njuh za gol. Dao sam mu crno-plavi dres, ali sam ja kasnije otišao iz Intera, pa nisam mogao pratiti pregovore. Otišao je u Njemačku i pokazao da se nisam prevario.”
Odgovori