full screen background image

Fedelisti umalo proslavili Scudetto na “Meazzi”

Još jedan izlet u grad mode, završio je po ekipu iz I.C. FEDELA trijumfalno. Bili smo među 75.000 gledatelja na kolosu zvanom Giuseppe Meazza, pozdravili i zahvalili se našim dečkima na još jednoj pobjedi, koja nas je dodatno približila petom uzastopnom Scudettu.
Tekma ko tekma zanimljiva, krenulo malo nespretno autogolom Motte, tu je bilo interesantno da su prvo na ekranu napisali da je gol dao Scardina, pa “biseri” ispravili da je kao bio Samuel, a nesretni strijelac bio je Thiago Motta. Taj gol kao da nas je naljutio pa je Eto’o minutu kasnije obavio lavovski dio posla kod autogola Mantovanija, moj ljubimac El Cuchu na centaršut Maicona digao na 2:1, dotrčao pred našu južnu tribinu proslaviti “avionom” lijep gol, a pet minuta kasnije Milito postigao maestralan gol, koji je podsjetio na jedan sličan iz prošle sezone sadašnjeg broja 9 iz Barcelone. Rezultat dodatno povisio Balotelli nakon skoro 50-metarskog teledirigiranog pasa Il Colossa – Douglasa Maicona.
Klimaks tekme je bio 73. minuta i objava da Roma gubi doma i nama kao i svim gledateljima na stadionu bila misao kako bi bilo lijepo proslaviti s dečkima scudetto na Duomu, meni osobno je izgledalo prihvatljivo, radio sam danas od pola 1 popodne tako da smo krenuli i u 3 ujutro, stigao bi na posao, hahahha. Tribine betonskog zdanja u tim trenucima odjekivale su od povika “Ale, ale, ale, ale Inter, Inter….” Taj ipak nerealni san rasplinuo se u desetak minuta kad je stvari na svoje mjesto u Rimu stavio onaj kojem ne želim ni ime napisati. Taj famozni treći gol za Chievo stare lisice Pellissiera koji je iskoristio prekratku loptu Il Capitana Materazziju, (doduše na koju je Matrix krenuo onak’ “bi, ne bi”)… nije vidio ama baš nitko od nas 27 FEDELA koji smo bili na tekmi, jer smo kao i ostatak stadiona bio oduševljen golom Lazzarija za Cagliari u Rimu, i vidimo odjednom da se igrači Chieva grle. Čak se poslije tog trećeg gola Chieva, malo uvukla nervoza, da nekakvi zalutali metak ne odsjedne u Cesarovoj mreži. Srećom ostalo do kraja 4:3, imali smo do kraja i stativu Pandeva i fenomenalnu obranu golmana Chieva udarca Samuela Eto’o-a.
Moram istaknuti u par navrata ovacije prepune Meazze Jose Mourinhu, a najveće ovacije prilikom izlaska sa terena je dobio Thiago Motta, čovjek kojeg sam i ja ne rijetko ove sezone krstio PANJEM, ali me dečko svojim igrama poslije Chelsea nadalje natjerao da se pospem pepelom -svaka čast Thiago. Inače zadnjih pola sata spustila se kiša nad Milanom tak da smo i fino pokisli dok smo došli do busa. Ali naravno da smo u storeu i štandovima ispred Meazze, dodatno obogatili svaki svoje skladište Interovih rekvizita, tak da smo samo presvukli jedan dres drugim novim dresom, majicom ili duksom.
Bilo je već i majica na štandovima, sa 18. scudettom, majica kojim se najavljuje 22.5. i okršaj sa Bayernom. Upravo jednu takvu sa likovima Olića i Zanettija u glavnim ulogama kupio sam na štandu, cijena 15 eura, majica Fruit of the loom-ova. Zanimljivi su i dresovi sa natpisima Gerrarda, Fabregasa… ali bez broja, hahhaha. I tako pričekali ekipu da pokupuje suvenire i u 18.00 krenuli put domovine. Iz Milana se izvlačili 2 sata, došli u Zagreb u 4 ujutro, atmosfera u busu slavljenička, i nikad duži put natrag, ali isplatilo se 3 važna boda uknjižena, još jedna stepenica dijeli nas do druge titule ove sezone, ne sumnjam nimalo u konačan trijumf 16.5. a i 6 dana kasnije da zaokružimo ovu fenomenalnu godinu trofejom s “klempavim” ušima koji čekamo 45 godina i osvojimo “triplettu”.

Inter Club Fedeli je izuzetno počastvovan poznanstvom i gostoprimstvom koje nam je upriličio gospodin Roberto Teso, country manager i procuratore di Banco Popolare Croatia u Italiji, inače veliki navijač FC Intera. Gospodin Teso je dočekao našu delegaciju, na čelu sa predsjednikom Bulićem, ispred stadiona i poklonio ulaznice na sponzorskom sektoru tribina te uz ugodno druženje odgledali utakmicu skupa.
Zahvaljujemo se i gospodinu Ozrenu Dragičeviću djelatniku Banco Popolare Croatia u Zagrebu preko kojeg smo upoznali g.Tesa, a povod je bio naš upit o mogućnosti dobijanja navijačkih kartica ovdje u Hrvatskoj. Dobili smo odgovor da to nije moguće ovdje ali country manager i procuratore di Banco Popolare Croatia u Italiji, g.Roberto Teso kao veliki interista je bio oduševljen činjenicom da u našoj zemlji imamo tako dobro organiziran klub navijača i da tako često putujemo na utakmice Intera. Obećao nam je pri dolasku na utakmicu sa Chievom da će nas dočekati i počastiti sa četiri karte. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, jer je za naš Inter Club to velika čast i nadamo se budućoj suradnji i radujemo se nekom novom susretu a pogotovo mogućnošću da uzvratimo gostoprimstvo u Hrvatskoj.

inter-chievofedeli1 inter-chievofedeli2 inter-chievofedeli3 inter-chievofedeli4 inter-chievofedeli5 inter-chievofedeli6
2 thoughts on “Fedelisti umalo proslavili Scudetto na “Meazzi”

  1. billyRi

    evo i ja sav u poslovnim problemima, zaboravio sam se zahvaliti gosp.Ozrenu u busu za karte, pa evo ovom prigodom da iskoristim da mu kažem: isplatilo se ono isčekivanje karata, još kada ih Zanetti donese iz busa, ajoj… Hvala…

Odgovori