full screen background image

Treniram nogometaše, a ne gladijatore

Trener Intera Jose Mourinho nije održao konferenciju za novinare uoči pretposljednjeg kola Serie A u kojem se sastaju Inter i Chievo. Iako je Mourinho popustio talijanskim medijima, te se pojavio na pressici uoči finala Kupa ovaj put je izabrao put u Berlin gdje je svjedočio proslavi naslova Interovog protivnika u finalu Lige prvaka, Bayerna. Međutim Mourinho nije ostao dužan na izjave Ranierija, te je poslao službenu izjavu…

Ranieri je na svojoj pressici komentirao Mourinhove izjave kako sada Roma može platiti Sieni da dobije Intera, jer su uštedjeli na isplati premija za osvajanje Kupa: “To su tempirane bombe. Lako je motivirati grupu kada ih uvjeriš da su svi i sve protiv njih. To je nogomet koji se meni ne sviđa, ja sam drugačiji. Previše se toga promjenilo u Italiji. Ne znam dokle ćemo ovako dogurati. Meni se sviđa pobjeđivati na drugačiji način. Jedini način da dobijemo Inter bilo je igrati kao Roma, a mi smo bili nervozni. Mourinho fenomen? Dobar je trener.”

Službeni odgovor Mourinha: “Nakon što je Roma u srijedu trebala ostati bez pet igrača, jer Totti, Mexes, Perrota, Taddei i Burdisso su napravili sve potrebno za isključenje, danas se pričalo o načinu motiviranja igrača. To se radi dan po dan, na svakom treningu. Sigurno se ne radi gledajući film prije finala Kupa. Igrači su ozbiljni profesionalci, ne treba ih tretirati kao djecu. Mi smo radili na terenu i proučavali Romine slabe točke. Kada bih ja svojim igračima prikazivao ‘Gladijatora’ prije finala Kupa umirali bi od smijeha ili zvali doktora da vidi što mi je.”

“Ne vjerujem da sam fenomen, ali radio sam puno kako bih pomogao svojoj momčadi. Nisam nikad plakao, već sam naporno radio sa svojim igračima. Prije finala Kupa sam pogledao šest utakmica Rome kako bih našao njihove slabe točke. Radio sam 18 sati, jer mi je za svaku utakmicu potrebno tri sata ispred kompjutera. Poslije sam izabrao najvažnije dijelove na kojima sam radio s programima koji se nude u mom poslu. Naravno da je lakše pustiti film, ali Ranieri je zaboravio da se radi o nogometašima, a ne o djeci.”

“Nikada za sebe nisam rekao da sam fenomen, ali sigurno nije moja krivica što su, kada sam 2004. stigao u Chelsea i pitao zašto su se riješili Ranierija odgovorili kako su željeli pobjeđivati, a s njime nikada ne bi. Ja tu nemam nikakve krivice.”
4 thoughts on “Treniram nogometaše, a ne gladijatore

Odgovori