full screen background image

Navijači Lazia: Izgubite za nas

Lazio još nije osigurao opstanak, a večeras ga čeka utakmica s Mourinhovim Interom.
Sanja se samo pobjeda, jutarnja misa i molitva za trobod bit će uvod večernjem hodočaščenju na Olimpico…?
Ne! Umorni Inter nije siguran u novi scudetto jer za vrat mu puše sjajna Ranierijeva Roma. A netrpeljivost (upotrijebili smo jako blagi izraz) između Nebesko-plavog i Žuto-crvenog dijela Rima ukorijenjena je u svaki od sedam rimskih brežuljaka, teče u svakoj kapi Tibera.
Lazijevi tifosi lakše bi podnijeli da njihov klub ispadne u serie B nego da “oni” osvoje scudetto!
Pretjerujemo? O ne. Ni najmanje. A na net stranici Lazijeva veznjaka Ledesme osvanula je najbolja moguća ilustacija sentimenta koji prožima Lazijeve navijače. Jedan od njih, Ledesmi je napisao ovo:

– “Izgubite od Intera i onda dođite pod “sjever” sa nama, a palac okrenite na pravu stranu. Nadam se da pamtite što se dogodilo na derbiju. Neke se stvari jednostavno ne smije zaboraviti. Nemojte nas razočarati. izgubite.”

Što se to dogodilo na derbiju Lazio- Roma? Lazio je imao 1:0 i 11-erac, ali sve je prosuo. Roma je pobijedila 2:1, a na kraju utakmice njen kapetan Totti Lazijevim je navijačima okrenuo “cezarevski” palac dolje. Nebesko-plavi su poludili od bijesa.
Trener Reja i predsjednik Lolito, naravno, odbacuju bilo kakvu mogućnost namjernog poraza: “Vrijeđa nas i pomisao na takvo što”, “Ne možemo se si to priuštiti”…

Lazijevi navijači lakše bi podnijeli da njihov klub ispadne u serie B nego da “oni” osvoje scudetto!

Ali znaju što navijači misle. Niti jedno veselje, pa makar i ono zbog izborenog opstanka, nije ravno radosti zbog Romine tuge. Nek’ nam je loše, nek’ smo u agoniji, uživat ćemo u svakoj minuti te patnje ako…”Njima” bude još gore! Zvuči apsurdno, ali je istina, realnost. I nije na žalost, rijetka pojava u sportu. Želja navijača koji je pisao Ledesmi zapravo je ogledalo težnje svih Lazijevih tifoza. Možda nije fair, nekima je možda nepojmljivo no u pomaknutim gradskim rivalitetima stvarnost je takva.
Najveća sreća je “njihova nesreća”. Pa je u zraku samo jedna, apsurdna želja: “Izgubite za nas”.
A zamislite u kakvom su tek košmaru Romini tifosi? Priznali ili ne, cijeli svijet zna kako ih čeka “protuprirodan čin” jer oni večeras moraju – navijati za Lazio. Užas!

Preuzeto iz Sportskih novosti, iz pera Danijela Vukušića
5 thoughts on “Navijači Lazia: Izgubite za nas

  1. mkovac67

    Sjećam se ja jedne ekipe koja nije imala ništa za dobiti i ništa izgubiti pa je opet odigrala 100 % i uzeli nam već osvojeni scudetto. Znači večeras ozbiljno i profesionalno pobijediti za novi naslov

Odgovori