full screen background image

Neuspjeli pokušaj hapšenja Eto’o-a

Jose Mourinho je poslije plasmana Intera u finale Lige Prvaka otkrio što je sve prethodilo utakmici na Nou Campu u kojoj je Barsclona pobijedila sa nedovoljnih 1:0.

“Ne mogureći da li su oni (domaćin susret) željeli napraviti baš takvu atmosferu oko ove utakmice, ali meč nam je stvarno donio nekoliko problema”, počeo je Mourinho svoju priču o svemu onome što se dešavalo uoči drugog duela sa braniocem titule.

“Specijalni” se najprije osvrnuo na nešto što je šokiralo sve u taboru talijanskog prvaka po dolasku u Barcelonu.

“Zamislite da na dan utakmice, dok se ekipa priprema napustiti hotel, dođe policija i želi nam uhapsiti igrača jer navodno nije platio porez? Upravo se to dogodilo sa Samuelom Eto’om. Dobro, došli su i pokušali, ali mi im tako nešto nismo dozvolili”, otkriva Mourinho.

Portugalski strateg ne sumnja da je taj potez itekako imao veze sa činjenicom da je veliki ulog u pitanju na terenu Nou Campa, plasman u finale Lige Prvaka.

“Što mislite zašto je policija došla? Iz istog razloga zbog kog prethodne noći nismo mogli spavati do četiri sata ujutru jer su nam pod prozorima priredili vatromet”, rekao je trener Intera.

Ni poslije završnog zvižduka sudije problemi nisu izostali, jer je na dijelu terena na kome je talijanski prvak proslavljao uspjeh naprasno uključen sistem za prskanje terena.

“Možda su željeli oprati našu krv sa terena?”, našalio se Mourinho, dodavši da će ovaj dvomeč ipak pamtiti samo po dobrim stvarima, jer “uvjek je i važno misliti o pozitivnim, ne i lošim događajima koji su iza nas”.

Mourinho: Messi je i dalje nevjerojatan igrač
Sedam puta je Mourinho naspram sebe imao Lionela Messija, što u vrijeme dok je predvodio Chelsea što na čelu Intera, a Argentinac ni jednom nije uspio postići gol. Šef stručnog stožera ekipe iz Milana, međutim, i dalje smatra Barceloninog asa sjajnim nogometašem.
“On je super igrač i možda će slijedeći put kada bude igrao protiv mog tima postići tri ili četiri gola. Možda smo mi i imali sreće što nam nije dao gol, ali on je i dalje jedan nevjerojatan igrač”, ne ostavlja dilemu Mourinho.

Izvor: Blic
Odgovori