full screen background image

Mourinho: Barcu nikada neću voditi

Poštujem ovaj klub i znam što mi je dao u četiri godine koliko sam ovdje proveo, ali siguran sam da nikad neću trenirati Barcelonu, kaže Mourinho

Interov trener Jose Mourinho uništio je snove Chelseaja i Barcelone o naslovu najbolje momčadi nogometne Lige prvaka. Na putu do konačnog trijumfa pred “nerrazzurima” je još samo jedna prepreka – Bayern.
– Riječ je o kvalitetnoj momčadi punoj izvrsnih individualaca. Imaju tradiciju nastupa u Ligi prvaka i sjajnog trenera u Louisu van Gaalu. Njihov bi primjer trebali slijediti mnogi klubovi jer kada Van Gaalu nije išlo, oni ga se nisu odrekli i vidite do kuda su došli. Sve to mogu njemu zahvaliti – veli Mourinho koji je bio pomoćnik nizozemskom stručnjaka kada je ovaj vodio Barcelonu.
– Ipak, mislim da su imali lakši put do finala no što smo ga imali mi. Da bismo došli do ovdje, morali smo svladati Chelsea i četiri puta se ogledati protiv Barcelone – dodao je portugalski stručnjak kojeg je odnos Barceloninih navijača prema njemu uvjerio u to da se na Camp Nou nikada neće vratiti u ulozi trenera te katalonske momčadi.
– Nisam toliko glup da bih ikada pomislio da se mržnja Barceloninih navijača, a to je ono što prema meni osjećaju, može pretvoriti u ljubav. Poštujem ovaj klub i znam što mi je dao u četiri godine koliko sam ovdje proveo, ali oko mene je stvoreno nešto što se nikada neće moći pretvoriti u pozitivu. Jasno je, trenersku karijeru ću završiti, a da nikada neću voditi Barcelonu – zaključio je Mourinho.

Izvor: Totalsport
Odgovori