full screen background image

Jose Mourinho – The Special One

Prije utakmice Barca-Inter na RTS je bio interview sa Mourinhom, Stankovićem i Zanettijem, ja sam se prihvatio papira i olovke i ono osnovno zabilježio.

Mnogi su ga smatrali nevažnim, ali on sebe nije i htio je to dokazati i javnosti. 2003. je sa Portom osvojio Ligu prvaka i dokazao svima ko je on – The Special One

Kakav je vaš odnos sa Mourinhom?
Stanković: Vjerojatno prepoznaje nešto u meni, što je veliki kvalitet, a to je da uvijek dajem 100 %. Što se mene tiče ja sam oduvijek imao jedno mišljenje a to je da je on Special One.

Mourinho je trenirao tri srpska igrača : Stankovića, Kežmana i Stevanovića, a protiv mnogih je i igrao.Zna kakvi su.

Mourinho: Oni imaju karakter. Kežman je dobar igrač, doprinjeo je tituli Premier lige, nije bio starter, možda je to i moja greška. Vjerojatno nije bio najsretniji, jer je želio igrati non-stop, ali dobro sjećanje mi je ostalo na njega. Stanković je karakter. Sviđa mi se taj karakter, ja ne volim fine momke na terenu. Srpski igrači su teški za kupiti jer igraju u velikim klubovima. Izuzetak je Kolarov, koji igra u Laziu, za njega je neka druga sredina, ali njegov predsjednik traži mnogo novca za njega. Da, volio bih ga vidjeti u Interu.

Igrali ste 2003. protiv Partizana, ali sada ste već Special One. Koja je razlika u odnosu na to vrijeme?

Mourinho: Moj život se promijenio, mrzim svoj život. Živim u nogometu. Kada napustim kuću i obitelj i izađem u društvo moj život ne postoji.

Mnogi ljudi vas smatraju gospodarom igre. Da li morate biti i gospodar predigre da biste bili gospodar igre?

Mourinho: Moj posao je kompleksan. Morate živjet zdravo, da se nosite sa medijima, igračima i sa mnogim drugim stvarima. Pritisak je prevelik i ako ga osjećate svakog dana niste sretni u svom poslu. Ja sam jako vrijedan. Volim uzeti plaću na kraju mjeseca znajući da sam je zaslužio. Volim doći kući umoran, a ne samo nakon sata treninga. Prije svake utakmice razmišljam o svim mogućim scenarijima: što ako gubimo, što ako vodimo, što ako igramo sa desetoricom, što ako oni igraju sa desetoricom… Pripremim se na apsolutno sve.

Zanetti: Mourinho je vrlo sposoban trener, svaku utakmicu odlično pripremi. Da li je on najbolji trener koji vas je trenirao: Nisam siguran da li je najbolji, ali jedan od najvećih sigurno jeste.

Stanković: Ja sam ubijeđen da će Mourinho otići, ako ne ove, onda sljedeće sezone jer on je željan iskusiti novo.

Kako se vidite u budućnosti za 5-6 godina?
Mourinho: Vidim se ponovo u Engleskoj. Vidim sebe kako osvajam Španjolsku, Italiju i Englesku. Htio bih da budem prvi koji će to uraditi. Želio bih trenirati i Portugal, da se na kraju posvetim i domovini.

Ratko Marković
Nick : eXoDuS1993
Odgovori