full screen background image

Figo napadnut u Barceloni

Legendarni bivši portugalski nogometaš Luis Figo naišao je na neprijateljski doček navijača Barcelone kada je kao član Interove ekspedicije krenuo u hotel u kojem su bili smješteni nogometaši milanskog kluba uoči uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka na Nou Campu.

Marca je javila da se grupa od desetak ili 15-ak navijača Barcelone žestokim uvredama obrušila na Interova sportskog direktora prilikom ulaska momčadi u hotel. Navijači su Figu dobacivali da je ”izdajica” ili ”plaćenik”, a jedan ga je upitao: ”Zašto si se uopće vratio ovamo?”

Jasno je i zbog čega. Figo je nakon šest godina provedenih u Sportingu, od 1995. do 2000. igrao u Barceloni, a onda je, u tada rekordnom transferu od 54,3 milijuna eura, prešao u madridski Real. Navijači Barcelone to mu nisu nikada oprostili. Pet godina bio je ponajveći miljenik navijača katalonskog giganta, a onda je navukao dres mrskog rivala.

U tom je dresu doživio mnoge neugodnosti kada se vratio na Nou Camp. Navijači Barcelone zasuli su ga, uz verbalne uvrede, i brojnim predmetima, a najfamoznija je bila svinjska glava.

Figo je 2005. godine prešao u Inter, u kojem je prošle sezone i okončao igračku karijeru.

Izvor: Totalsport
One thought on “Figo napadnut u Barceloni

Odgovori