full screen background image

Lombardija i Katalonija – prijateljstvo dugo pola stoljeća

Davne 1961. još u vrijeme vladavine Angela Morattija(otac Massima Morattija) počelo je prijateljstvo Lombardije i Katalonije. Tada je jedan od najvećih igrača Intera Lusi Suarez došao upravo iz Barce. Laporta je dugi niz godina dio Barcine elite, i prije nego je zasjeo na čelo kluba. I u ljeto 1997. kada se dogodilo čudo od transfera: fenomen Ronaldo prešao je u Inter iz Barcelone! Od tada Moratti i Laporta su prijatelji.
Slučaj je htio da u odličnim odnosima budu Morattijev sin Angelo-Mario i kuvajtski veleposlanik u Španjolskoj, koji je prije pet godina u Madridu upriličio večeru za dvije obitelji. Prijateljstvo je definitivno ukorijenjeno.
Ljetos su iz Intera u Barcu prešli Ibrahimović i Maxwell, u drugom smjeru otišao je Eto’o za 20 milijuna.
Moratti uoči večerašnjeg sudara svjetova veli:
-Znamo što nas čeka, oni od prve utakmice svojim istupima rade pritisak na suce, ali to je poprilično normalno. Prijateljstvo je lijepa stvar, Laporti i meni omogućuje da surađujemo bez ljutnje i zavisti. On je iznimno simpatična osoba, u relaciji s Interom uvijek naglašeno korektan. Znam kako će mu večeras biti: k’o i meni. Trest će se i patiti će do devedesete!
Laporta pak priča:
-U prvoj utakmici pobjedio je – Mourinho. Taktički. Bit će nam teško, “remontada” (preokret) je 2-3 gola daleko. Na našim je igračima da daju sve od sebe. I to bez grubosti jer svaki Barcelonin trijumf mora biti i trijumf nogometa. Eto’o? Drag mi je taj dečko, važan je dio naše povijesti i neće mi biti krivo zabije li nam gol…Ako Barca ode u finale!
Je li Barca Interu opet prodala igrača koji će ih odvesti na vrh Europe? U lovu na finale polustoljetni prijatelji idu jedan na drugog. A svijet- stoji i gleda. Kakva utakmica!
Odgovori