full screen background image

Jose Mourinho – Posebni

On je The Special One. Posebni. Prva izjava nakon utakmice:

– “Već znam što nas čeka na uzvratu jer oni su ga počeli igrati odmah u tunelu u kojem sam vidio ponašanje nedostojno prvaka.Nisu priznali da su izgubili od bolje momčadi nego plakali zbog suca i napadali ga.
Imaju kratku pamet. Ali ja nemam, ja se sjećam kako su lani prošli Chelsea. Što bi htjeli? Da im stalno sudi Ovrebe?!

Kad su nerazzurri slavili na Stamford Bridgeu rekao je:

– “Inter više nije isti, razbili smo prokletstvo četvrtfinala, postali smo europska momčad.”

Nakon 3:1 protiv Barce, dok su emocije “na 10 tisuća okretaja”, ide ova izjava:

– “S Nou Campa ćemo ili u Madrid na finale ili natrag kući izbačeni iz Lige prvaka, ali kako god bilo: visoko uzdignute glave! Barca je velika momčad, daleko smo do finala, al’ i da dobijemo 10 komada jedno je svima jasno: ako ne uspijemo ove, Ligu prvaka ćemo osvojiti slijedeće sezone. Ili godinu poslije. Imamo šest uzastopnih pobjeda, a od male europske momčadi postali smo ona koja pobjeđuje prvaka Europe!”

U skupini su igrali dvaput. Na Meazzi 0:0, na Nou Campu 2:0 za Barcu. Talijani nisu znali gdje je lopta. Koji mjesec kasnije – 70 minuta Interove dominacije. To je Jose Mourinho. Jedno tijelo sa svojom momčadi, digne frku i kad je nema, stvori “cijeli svijet je protiv nas” situaciju i jača unutarnju koheziju. Protivnici ga mrze,ali i silno poštuju. Katalonci prije utakmice u kojoj su dobili tri komada:

– “Mourinho, bojimo se Mourinha. Taj svojim igračima sve zna objasniti i u sve ih uvjeriti.”

Njegovi navijači? Meazza grmi:

– “Salta con noi, Jo-se Mou-rinho!” (Skači s nama…)

Jose jednom skoči, a 85 tisuća ljudi pada u trans. Jedu mu iz ruke. Dirigira i svojima i protivnicima. Maestralan u javnim istupima, genijalan kao trener. Messija je strpao u kavez. Taktički. A svoje igrače (iste one koje je Barca dvaput ponizila – ove sezone) uvjerio da to mogu učiniti. Nakon 114 utakmica Katalonce je neko porazio s više od jednim golom razlike. Prošao Barcelonu ili ne, uzeo novi euronaslov ili ne, Jose Mourinho je čudo. Čudo od trenera.

Preuzeto iz Sportskih novosti, iz pera Danijela Vukušića

P.S.
Nadam se da će nerazzurri diljem svijeta u srijedu oko 22.30 skakati u ritmu kojim će dirigirati profesor iz Setubala

“Salta con noi, Jo-se Mou-rinho!”
2 thoughts on “Jose Mourinho – Posebni

Odgovori