full screen background image

Diego Milito – Il Principe

Sad su svi pametni, sad svi znaju kakvo blago leži u tim nogama. No golema većina stručnjaka , navijača i novinara prošloljetno je dovodjenje Diega Milita iz Genoe u Inter popratila teškom skepsom.

– “Čovjek ima 31. godinu, a nikad nije igrao u velikom klubu. Zabio je 24 gola, da, ali u Genoi, igrajući bez obveza, sve su njemu podredili. Kod Mourinha toga nema, u Interu toga nema. Ne može se sa njim na Ligu prvaka.”

Pamtimo samo jedan oprečni stav pa ga je red istaknuti makar bio spomenut u privatnoj ćakuli – Elvis Scoria:

– “Pusti priče iz kafića. Milito je jedan od pet najboljih napadača na svijetu. Vidjet ćeš… To je strašan, svjetski igrač.”

Ako ne ranije, a onda od utorka navečer, svima je jasno tko je Diego Milito. Ne igrač kojeg koristiš samo da bi pobijedio Livorno, Cagliari ili Parmu nego majstor koji ruši Barcelonu! Istina je, statistički nepobitna, da je trpao gdje god je igrao, u Racingu, u rodnoj Argentini-34, u Realu iz Zaragoze -53, u Genoi (u dva ciklusa) -57. U Interu, ove sezone koja traje -24 (19 prvenstvenih, 1 u Kupu, 4 u Ligi prvaka).
Nadimak mu je El Principe. Princ, zbog velike sličnosti s negdašnjim urugvajskim znalcem Francescolijem kojeg su također tako zvali. Brat je Barceloninog pričuvnog stopera Gabriela. Interistima je prekjučer najprije kidao živce promašivši dva kolosalna zicera. Ne samo da je “falio” nego je oba puta “zažmirio” na suigrače u još boljoj poziciji. Još kad su se sjetili da je u proteklih 4-5 utakmica promašio 7-8 isto takvih “mrtvaca”, tifosi su zažalili što je Milito u startnih 11. Do 30. minute. U kojoj je asistirao za gol Sneijderu. A u 48-oj minuti Maiconu. A u 61. i sam zabio. Dvije asistencije, jedan gol. Nije tragičar nego je igrač utakmice. Uz mali milijun pretrčanih kilometara, presing na Puyola i Piqueta, rintanje u defanzivi. Grčevi su ga hvatali i prije nego što je zabio. Mourinho ga je zamijenio u 75-oj. Jer je jedva hodao od silne trke.
Izašao je ispraćen ovacijama prepune Meazze u čarobnoj milanskoj večeri.

Diego Milito- jedan od najboljih napadača na svijetu.

Preuzeto iz Sportskih novosti, Danijel Vukušić
3 thoughts on “Diego Milito – Il Principe

  1. forzainter

    Kako je danas odigrao Zaneti to je neverovatno! Ja ne mogu da verujem da covek tako igra! Svaki put kad ga gledam on me sve vise prijatno iznenadjuje i pitam se koje su mu granice! Stvarno, ako je neko zasluzio pehar Lige sampiona, onda je to on! Bravo kapitenu, da ti nama igras jo 4 god do ravno 40, a i tada ce on imati snage za 2 utakmice zaredom!

Odgovori