full screen background image

Zanetti i Milito: Ima se još 90 minuta igrati

Fantastični kapetan Intera Javier Zanetti oduševljen je nakon fenomenalnog preokreta “nerazzurra” i trijumfa od 3:1 nad Barcelonom, ali smatra da prava iskušenja tek predstoje. Slično mišljenje ima i najbolji strijelac momčadi Diego Milito koji nije previše htio pričati o svom golu i više je bio zadovoljan sa svoje dvije asistencije.

Argentinac je na poziciji lijevog beka potpuno zaustavio najboljeg igrača današnjice i suigrača iz reprezentacije Lea Messija.

“Bio je ovo fantastičan meč, dali smo sve od sebe. Teško je bilo vratiti se nakon 1:0, ali tim je vjerovao u to i na kraju smo zasluženo pobjedili”, rekao je Zanetti.

Ipak, kapetan Intera smiruje strasti pred revanš usprkos povoljnom rezultatu sa kojim putuju u Barcelonu.

“Pokazali smo svu našu snagu, ali moramo ostati fokusirani pred putovanje koje nas očekuje. Imamo velike šanse pred revanš, ali čak i ako ponovimo ovakvu igru na Camp Nou to ne znači da ćemo proći u finale”, rekao je tridesetsedmogodišnji Zanetti.

Najbolji strijelac Intera Diego Milito potvrdio je reči kapetana.

“Izuzetno smo sretni zbog naše pobjede, ali ima se još 90 minuta igrati. Trijumf nam je ulio sigurnost i odlučnost. Potpuno smo neutralisali Messija i Ibrahimovića, a isto to treba ponoviti u Barceloni. Nametnuli smo našu igru sa puno prilika. Moj gol? Više bih volio da pričamo o mojim asistencijama”, rekao je Milito.
Odgovori