full screen background image

Eto’o i Ibra pod povećalom

Nogometaši Barcelone nalaze se u Milanu već dva dana, prema posljednjim izjavama španjolskim novinarima nitko od igrača ne osjeća posljedice umora zbog iscrpljujuće vožnje autobusom. Trener Pep Guardiola našalio se rekavši da bi uvijek izabrao takav put, pored sjedenja u naslonjaču i gledanja polufinala.

Kako do obrane naslova preko Josea Mourinha?

Dva prijateljska kluba u sudaru nakon ljetnog “posla stoljeća”

Bit će to okršaj dvije momčadi koje cijelu sezonu u svojim ligama demonstriraju moć, a pod posedbnim povećalom biti će Ibrahimović i Eto’o. U prva dva međusobna susreta nakon zamjene dresova, ta dva se igrača nisu posebno istakla, danas je ulog takav da se od njih očekuje neki presudni potez. I jedna i druga strana prilikom tog transfera prošlog ljeta isticali su veliko prijateljstvo između klubova, sudbina je htjela da se ove sezone susretnu četiri puta.

Ibrahimović je posljednjih tjedana u Messijevoj sjeni, što bi mogla biti prednost Barce, dok Eto’o sjajno funkcionira na terenu sa Sneijderom. Nadolazećih 180 minuta polufinala konačno će pokazati tko je više profitirao zamjenom igrača tijekom ljeta. Iz Intera su već govorili kako im je Eto’o korisniji jer redovitije zabija, u Barceloni su zadovoljni učinkom Ibre u prvoj sezoni.

Ibrahimović: Respekt je tu, no svjesni smo svoje moći

“To je momčad koja danas vjeruje u sebe, imamo ogroman respekt, no svjesni smo svoje snage. Ne treba uspoređivati naše oglede u skupini, na redu je sasvim nova priča”, govorio je Ibrahimović prije odlaska u Italiju autobusom.

U Milanu su također hvalili protivnika. Kapetan Intera Javier Zanetti od 1995. je u Interu, no ovako se još nije osjećao.

“Prošao sam s Interom sve, no za ovakve se utakmice živi. Iako sam iskusan, mogu reći da sam uzbuđen, te jedva čekam okršaj s Barcelonom”, rekao je kapetan Intera, koji je prošlog vikenda odigrao 500. utakmicu u dresu Nerazzurra.

Inter je u povijesti četiri puta igrao polufinale najelitnijeg europskog natjecanja protiv Barcelone i nije prošao. Na san Siru žele započeti rušenje te tradicije, dok Barcelona želi srušiti drugu: Inter ove sezone još nije izgubio kući u LP-u.

Sve jamči bespoštedni obračun i tešku borbu za finale na Santiagu Bernabeuu.
Odgovori