full screen background image

Najava spektakla zvanog Inter- Barcelona

Ovo je za Inter od davne 2002/2003. sezone jedna od najvažnijih utakmica, ovako vatreno i uzbudljivo nije bilo od tog “sudara” sa gradskim suparnikom Milanom. Ova sezona je jedna od najboljih ili barem najuzbudljivijih u zadnjih 4-5 godina. U prvenstvu Inter opako visi, Roma je na vrhu sa bodom više, dok u Ligi prvaka predstoje dvije jako teške utakmice protiv vjerojatno najbolje momčadi na svijetu u ovome trenutku. Inter je u utrci za 3 trofeja, a opet može ostati bez trofeja.

Mislim da svi već znaju dosta tešku poziciju u kojoj se Inter nalazi u Serie A i kupu stoga ne bih ovdje lomio koplja o tome, posvetio bi se Ligi prvaka. Moja prva pomisao kada sam vidio ždrijeb koji nas je spojio sa CSKA je bila napokon se i nama sreća osmijehnula! No onda šok! Vidio sam da se u polufinalu spajamo sa boljim iz susreta Arsenal- Barca. Svjestan da je Barca najbolja momčad ovoga trenutka i da će je itko pa i lošija kopija te momčadi, Arsenal, uspjeti zaustaviti. Nade sam polagao u starog lisca Wengera i njegove “bebe” koji su nevjerojatnim preokretom u prvoj utakmici dali nadu Interistima. No ozlijede i ostali detalji u koje ne ulazim su nam ipak donijele katalonskog diva!
Što sada? Nakon super pobjede nad “londoskim plavcima” i lagane šetnje kroz Rusiju dolazi nam bez sumnje najveći ispit ne samo ove sezone, nego i prošle, tj.kompletnog Mourinhovog projekta. Definitivno ove 2 utakmice neće biti slične onima iz skupine, barem neće imati istu težinu. Barcelona na raspolaganju nema Iniestu, bez kojeg iako su prvo mislili da neće ići lako, ipak odlično guraju! Njegov izostanak se gotovo ne osjeti, Xavi i Messi su glavni nosioci igre. S druge strane Inter je kompletan, zapravo svi osim Santona i Tolda(koji se i nisu nešto naigrali) su Mourinhu na raspolaganju.

Kada bi pojedinačno vršli usporedbe Barca i nije toliko jača, no kolektivno oni su strašni, ali u zadnje vrijeme i Inter diše kao momčad! Rekao bih da je Barca u fotofinišu za sekundu bolja od Intera. No Inter ima prednost na klupi, Jose Mourinho. Svaka čast Guardioli i svim trofejima koje je osvojio, no realno gledajući Mourinho je doktor nogometa za njega. Već je jednom Pep bio svladan od boljeg, starijeg i iskusnijeg trenera, starog taktičkog lisca Hiddinka prošle sezone također u Ligi prvaka, no tada su čudne sudačke odluke i Iniesta progurali Barcu u finale. Danas nema Inieste, nadamo se da neće biti niti čudnih sudačkih odluka. Mourinho će zasigurno igrati na principu Hiddinkove taktike od prošle sezone, dakle zgusnuti sredinu, pokušati na kontre ugroziti gol Barce.
Spominje se taktika koja opravdava moje mišljenje:
Julio Cesar, Cordoba, Lucio, Samuel, Zanetti, Maicon, Cambiasso, Motta, Sneijder, Eto’o i Milito.

Dok će Barca sigurno istrčati u svojoj već poznatoj formaciji:
Valdes, Alves, Pique; Puyol, Maxwell, Toure, Busquets, Xavi, Messi, Ibrahimović, Pedro(Henry).

Dakle vjerujem u danas taktički jako discipliniran Inter(kao sa Chelsea) i da će se blokirati Xavi (tada se nevjerojatno gubi), pokušati zatvoriti nevjerojatnog Messia od kojeg se očekuje da će napraviti prevagu. Čvrsti Lucio i Samuel na svom bivšem suigraču Ibrahimoviću i uvijek spremni pomoći Zanettiu ili Cordobi ovisno ako i kome pobjegne Messi ili Pedro. Odličnog Cambiassa koji u suradnji sa Mottom blokira Xavia da ne napravi veliku štetu svojim pasovima. U kontrama ubojito brze Eto’oa, Maicona i Sneijdera. Na kraju naravno nepogrešivog Milita(nadam se da se je ispucao promašaje do sada).

Eto to je moje mišljenje što će Mourinho napraviti večeras, ako slučajno izvede drugačiju taktiku više- manje sve ovo pada u vodu i siguran sam da će i tada naći riješenje.
Mislim da je Barca strašna momčad, ali ako je itko može zaustaviti to smo MI- Inter!
Forza ragazzi!
One thought on “Najava spektakla zvanog Inter- Barcelona

Odgovori