full screen background image

Osvrt na calciopoli 2

Evo došao je i taj dan. Ili bolje rečeno ti dani (slijedeće ročište je zakazano za 20.04.2010) , a možda i mjeseci u kojima bi se konačno trebalo razmrsiti klupko namještanja glavnih i pomoćnih sudaca za pojedine utakmice u talijanskom nogometnom prvenstvu – drugi dio. Cijela priča se vrti oko neobjavljenih (za policiju i tužiteljstvo preslušanih i nebitnih) transkripata razgovora čelnika više-manje svih klubova.
Obrana Moggija i kompanije (aka MAFIA) je ta da od tih neobjavljenih transkripata pokušaju dokazati da nisu samo oni to radili nego svi i da je postojao cijeli sustav kontakata i razgovora sa sucima. I to je točno !

Sud u Napulju je prihvatio prijedlog obrane MAFIE da su ti razgovori relevantni pa ćemo vidjeti što će nam vrijeme donijeti. Po mome sudu u njima nema ništa spornoga osim same činjenice da su i Fachetti i Moratti razgovarali sa dotičnim sucima.

Mora se isto tako i znati da se tada moglo razgovarati sa sucima, kontrolorima suđenja itd, dok je danas to striktno zabranjeno. Kako svi znate izašli su dakle „novi“ transkripti (neki će reći stari samo ne namjerno objavljeni) razgovora čelnika klubova i sudaca koji među ostalim uključuju i neke naše ljude (Fachetti i Moratti).
Danas u sudnici u Napulju su preslušana dva razgovora između Fachettija i Bergama (sudac). Sama činjenica da je Fachetti razgovarao sa Bergamom i da ga je posjetio u njegovoj kući nije dobra po nas. Ali isto tako se iz tih razgovora ne može zaključiti da je Fachetti tražio da se postavi ovaj ili onaj glavni ili pomoćni sudac. Štoviše u jednom transkriptu razgovora Fachetti kaže „stavi Collinu“ (tada najbolji sudac na svijetu). U jednom razgovoru komentira internacionalne suce itd. Ostali razgovori će se preslušati do slijedećeg ročišta.

Na žalost cijele istrage ne može se doći do transkripata razgovora preko prepaid mobitel kartica koje je Moggi kupio u Švicarskoj i s pomoću njih razgovarao sa nekim sucima. Ono što se zna su podaci da je dotični 104 puta zvao Bergama (sudac) i da je Bergamo 74 puta zvao njega. Isto tako je 72 puta zvao Pairetta(opet sudac) i ovaj njega 128.

Nažalost, isto tako talijanski zakon ne dopušta da se ide dalje u prošlost od dvije godine. Tko zna što bi se tek tada otkrilo

Ali zato možemo doći do nekih statističkih podataka. Od 1992 do 2006 godine odigralo se 15 prvenstava i ovo su pobjednici prema broju osvojenih naslova:

1 Roma
1 Lazio
6 Milan
7 Juventus

Pa se pitam onda kako je moguće da smo imali prste u svemu i nismo osvojili NIŠTA!!!!!

Što se tiče scudetta koje smo dobili za zelenim stolom i za koji postoji, ponavljam postoji mogućnost da nam se oduzme postoji racionalno objašnjenje zašto je on dodijeljen Interu. Radi UEFE i lige prvaka. Prvenstvo je trebalo imati prvaka i drugoplasiranu momčad koji će ići direktno u ligu prvaka i još dvije momčadi koje će ići u dodatne kvalifikacije za ligu prvaka. Tako je Milan dobio šansu zaigrati ligu prvaka koju je ako se ne varam i osvojio.

ZAKLJUČAK:

Nakon svega što se dogodilo i što će se događati ostaje ipak jedan gorak okus u ustima. Ipak smo upetljani. Sigurno ne na način kao Juventus, Milan, Fiorentina ili Lazio ali ono nešto ostaje. Sada treba napraviti dvije važne stvari. U petak natamburati Juventus i 16.05. proslaviti novi naslov prvaka. 17 ili 18? Ma koga boli briga.

FORZA INTER !!!

Mario Kovač
9 thoughts on “Osvrt na calciopoli 2

  1. nerazzurri

    cinjenica je da smo na neki nacin upetljani u sve ovo i to nije nikako dobro i na zalost mislim da je interu bolje da ne uzme skudeto i ove godine (iako cu svim srcem navijati da se to desi) jer ce nam razni dusebriznici navalit na kosti s ciljem da se srusi dominacija intera i stvoriti novi calciopoli…FORZA BENEAMATA!!!!!!!!!!!!

  2. marda_pu

    “Prvenstvo je trebalo imati prvaka i drugoplasiranu momčad koji će ići direktno u ligu prvaka i još dvije momčadi koje će ići u dodatne kvalifikacije za ligu prvaka. Tako je Milan dobio šansu zaigrati ligu prvaka koju je ako se ne varam i osvojio.”
    Ako se ne varam bbilan je dobio sansu igrat u Lp jer ju je prethodo osvojio tako da moze branit titulu…ali sve u tekstu stoji svi su upleteni a nas se gleda po povečalom jer smo najbolji i svi nam zavide

Odgovori