full screen background image

Moratti će dobrovoljno svjedočiti

Predsjedniku Intera Massimu Morattiju dosta je svega! Samovoljno je i dobrovoljno odlučio otići na Sud u Napulju gdje se vodi proces Calciopolija i ispričati sve do posljednjeg detalja. Odluka je stigla kao posljedica događaja, odnosno optužbi obrane koja pokušava uvući mnoge druge klubove u Calciopoli.

Jučer popodne je Sud odgovorio na napade Moggijevih odvjetnika: “Za sve razgovore koje ovih dana spominje obrana mi znamo. Arhivirali smo ih 28. ožujka 2007. nakon što smo ih sve preslušali. Smatrali smo kako u njima nema ničeg relevantnog za istragu koja je bila u tijeku.”

Sandro Mazzola također je oštro reagirao na klimu koja se stvorila posljednjih dana: “Giacinto Facchetti je razgovarao sa sucima, napravio što se može u legalnim okvirima. Ali, on za razliku od Moggija nikada nije sucima naložio kojim znakom mora završiti utakmica.  Ne treba se uzbuđivati oko svega, jer Calciopoli je završena tema, a nemojte da krenemo unatrag, jer doći ćemo do kraja 90-tih kada je sve počelo.” Na upit jeli misli na Scudetto koji je trebao osvojiti Gigi Simonijev Inter 1998. Mazzola je kratko odgovorio: “Da”.

Obrana Luciana Moggija 13. travnja na Sud donosi 100-njak CD-ova, na svakom po 3.000 razgovora. Iako Sud kaže da su svi razgovori preslušani, biti će to i službeno ključan dan koji će dati konačan odgovor na Calciopoli.
Odgovori