full screen background image

Chivu: Čarobno je opet biti na terenu

Nakon Interove pobjede u 30. kolu Serie A protiv Livorna 3:0 pred mikrofone Sky Sporta stali su povratnik nakon teške ozljede Cristian Chivu i vice-kapetan Ivan Ramiro Cordoba…

Chivu: “Dobro sam, umoran, ali sretan. Sretan sam zbog povratka na teren, čarobno je ponovno biti na travnjaku. Bilo je jako bitno da pobjedimo s obzirom na rezultate u posljednje vrijeme. Jesam li se bojao? Ne, ali moram priznati da su me obuhvatile emocije puno snažnije nego obično. Posljednji put sam se ovako osjećao na Euru 2000, u prvoj utakmici za reprezentaciju. Suigrači su bili uz mene cijelo vrijeme, na terenu i izvan njega. Svima se zahvaljujem, baš svima: onima koji su me operirali, onima koji su me liječili, onima koji su bili uz mene, onima koji su me hrabrili – hvala svima. Trener me prije par dana pitao jeli me strah. Odgovorio sam mu kako nije i evo me, prošlo je dobro.”

Cordoba: “Ovaj nam rezultat daje sigurnost. Prije utakmice smo znali da neće biti lako, ne samo zbog protivnika već zbog posljednjih rezultata i pritiska pratnje na tablici. Međutim dobro smo započeli utakmicu, dobro odigrali i zaslužili tri boda. Dva gola Eto’oa? Nema nikoga na svijetu sretnijeg od njega. Prošao je period u kojem ga nije išlo, ali vraća se Eto’o kakvog svi znaju. Mislim da je i normalno da igrač prođe jedan period navikavanja, ali bez obzira na to Eto’o je uvijek igrao za momčad. Chivu? Kako ga je lijepo bilo vidjeti ponovno na terenu. Sretni smo, jako sretni. Sada nam može pomoći da osvojimo sve, a s njim će sve biti puno ljepše. Roma i Milan? Roma je u nevjerovatnoj seriji, znamo njihov potencijal i baš zato ćemo u subotu pritiskati još više kako bismo im ubili bilo kakvu nadu. Milan? Malo tko im je na početku sezone davao šanse, svaka im čast na poziciji u kojoj se nalaze. Ja ne igram previše ove sezone, to je istina. Nije lako biti često na klupi, ali najvažnji je rezultat momčadi. Neću sada plakati, predati se i otići. Suočavam se sa situacijom najbolje što mogu, zbog sebe i Intera jer, ponavljam, Inter dolazi ispred svega. Balotelli? Morao bi bolje shvatiti svoju ulogu ovdje. On je bitan igrač, ali u nogometu postoje pravila i ljudi iznad nas igrača. Ta pravila i te ljude se mora apsolutno poštovati. Potreban nam je jaki Mario, Mario čiste glave, Mario sa svim svojim kvalitetama, a ima ih puno, Mario koji se stavlja na uslugu momčadi.”
Odgovori