full screen background image

Bolji smo od CSKA… dokažimo to na terenu

Koliko god je Inter u izvlačenju parova za osminu finala Lige Prvaka bio „loše ruke“ i izvukao najtežeg protivnika (Chelsea) tako je sada kao „nagradu“ za prolaz dobio najlakšeg protivnika. Da, moskovski CSKA je najslabiji na papiru i u nekoj virtualnoj igri bi već bili u polufinalu. Stvarnost je puno ozbiljnija i uloga favorita u nogometu, i sportu općenito, ne znači puno. Na sportskom terenu ostvareni rezultat nakon dvoboja je samo bitan i samo on se piše.
Naš klub je nebrojeno puta pokazao da se ne zna nositi sa ulogom favorita. Mnoge utakmice koje smo unaprijed dobili u glavi, na terenu nismo potvrdili. Samo zadnje desetljeće je puno: od Lazia, Lokomotiv Moskva, Villareala, Valencije, Siene, mučnih utakmica kroz grupne faze LP… da ne idem u detalje jer je poanta jasna. Mnoge utakmice smo upropastili u toku igre, kad smo istim mentalitetom, nakon vodstva i dobre igre stali jer su igrači u glavi završili utakmicu ne poštivajući zlatno pravilo (zapravo činjenicu) da je utakmica gotova onda kad je sudac dao znak da je gotova.
Dakle, prvi i najvažniji problem je psihološki pripremiti momčad. U redu, jesmo favoriti i ne treba bježati od te odgovornosti, ali to znači samo obavezu više i pristup utakmici mora biti 100% kao da igramo sa Barcelonom. Svako potcjenjivanje u stilu lako ćemo, mi smo Inter a oni neki CSKA će nam se bolno obiti o glavu. Niti jedna momčad koja je stigla među osam najboljih u LP nije slaba, imaju samo manje ili veće ime i dosadašnji rejting, ali kao momčad u ovom trenu su svi jaki. Pogotovo momčadi sa Istoka kontinenta su neugodne. Imaju čvrstinu u igri, solidnu tehniku i teško ih je nadigrati i nadtrčati. Nisu atraktivni kao protivnici niti za klub niti za publiku… ne možeš zaraditi i napraviti atmosferu a možeš vrlo lako izgubiti i izblamirati se.
Manji problem je njihov teren koji je na umjetnoj travi, mada smo mi igrali sa njima u grupnoj fazi predhodne sezone Champions League. Nužan je veliki oprez svakog igrača i zbog kontrole lopte na takvoj podlozi a i zbog mogućih ozljeda. Trebalo bi svakodnevno jedan trening raditi na takvoj podlozi.
Veliki problem je zgusnuti raspored a prosuli smo ogromnu prednost u prvenstvu i čeka nas sada grčevita borba za obranu scudetta. Teško gostovanje u Palermu nakon emocinalnog i fizičkog pražnjenja u Londonu, pa Livorno u srijedu, derbi sa Romom u Rimu prije prvog susreta sa CSKA, Bologna između Rusa a samo 6 dana do revanša u Moskvi , srijeda 31.3. u Milanu a utorak 6.4. u Moskvi.
Do prije mjesec dana se sve činilo idealno, dominirali smo prvenstvom i skupljali „zimnicu“ za nokaut fazu Lige Prvaka kako bi se mogli koncentrirati na Eurposke utakmice gde smo dolaskom Mourinha ušli sa ambicijom da konačno i tu pokušamo napraviti pomak i postati jedan od glavnih čimbenika. Stvorili smo više nego dobru zalihu i onda naglo upali u krizu prije prvog ogleda sa Chelseajem i sa sinoćnim remijem u Palermu ostvarili katastrofalnu bilancu – 8 bodova od mogućih 21!? Jedan Milan kojeg smo svi podcjenjivali i nazivali „starčadima“ je u prilici da sam odlučuje o svojoj sudbini, a Roma koju nitko živi nije niti uzimao za ozbiljno ima samo -4 a u subotu im idemo na noge. Još jedan dokaz koliko je nogometna stvarnost okrutna i ako nemaš pravi pristup, nemaš šanse. Objektivno smo daleko najjača momčad u Serie A, a to smo i u osobnim duelima pokazali našem sada glavnom konkurentu dobivši ga u obje utakmice sa skorom 6:0.
Pakleni raspored, protivnik u Europi koji se mora proći, scudetto opasno visi… teško, teško, ne može biti teže a u takvom non-stop igranju postoji velika mogućnost ozljeda i „premora materijala“. Stisnimo svi skupa zube i šake te hrabro jedan po jedan meč riješavati jer je sad svaka utakmica kvalifikacijska.
Bolji smo od CSKA… dokažimo to na terenu.
6 thoughts on “Bolji smo od CSKA… dokažimo to na terenu

  1. Dexter

    Dobro si ti ovo sročio. Treba ozbiljno zagrist i tretirat Ruse kao Barcelonu, ili Manchester Utd. Svako podcjenjivanje vodi nas u siguran poraz. A što se tiče Serie A ni tamo nam neće biti lako. Tim više što Roma i pogotovo Milan do kraja, 100% sam siguran, neće puno kiksavat.

  2. forzainter

    Milan samo danas da ne pobedi, a imaju i oni gostovanje Palermu i Sampdoriji i sa Juveom, ne znam na kom stadionu, a mi imamo gostovanje na Olimpiku, u Firenci i sa Juveom, za Romu ne znam bas kakav raspored imaju, ali u svakom slucaju, mi imamo najtezi! Uf, samo da Napoli ne izgubi!

Odgovori