full screen background image

Stanić: Mourinho je najbolji svjetski trener

– Nikada nisam vidio pedantnijeg i sustavnijeg trenera. On obožava svoje igrače, a od njih traži odanost – kaže Mario Stanić o treneru Intera.

“Special one” posljednjih je dana ponovno u središtu nogometnog svijeta. Pobjeda nad Chelseajem, koji je danas velika i moćna momčad nakon što ga je on nogometno postavio na noge, te kazna od 40.000 eura zbog prozivanja da su suci lopovi osigurala mu je sve naslovnice. Josea Mourinha mnogi ne vole, ali za novinare on je zapravo veliki dar. Arogantnost i bahatost zaštitni su mu znak koji ne želi mijenjati.

– Mourinho je jako temperamentan, neki će reći i teatralan. U svakom slučaju, Jose voli biti u središtu pozornosti, od vođenja utakmice i kasnije u razgovorima, rekao bih da on od svega voli napraviti spektakl – otkriva Mario Stanić, koji je upoznao Josea Mourinha.

Mourinho je nešto kao kod nas Miroslav Blažević.

– Ma lagao bih sada kada bih rekao da ne volim katkad pročitati i svoje izjave u novinama. Svi mi to na neki način volimo, no važno je naći pravu mjeru. Mourinho i Ćiro pak vole da se o njima puno piše, vole ući u razgovor, konflikt.

Mourinho se posvadio s cijelim svijetom, ali tog prgavog Portugalca Mario Stanić iznimno cijeni.

– Kada je Mourinho došao, prvo što mi je rekao jest da sada nisam u njegovim planovima, ali da se mogu liječiti, oporavljati i trenirati. Rekao sam mu da bih otišao, a onda je ispao veliki gospodin. Otišao je u upravu kluba, pozvao me i rekao da želi da mi se isplati sve iz ugovora, do posljednje funte. Siguran sam da devedeset posto trenera, tu ubrajam i hrvatske, to nikada ne bi učinilo – rekao je Stanić.

To je lice koje ne poznajemo.

– Bili smo zajedno nešto više od mjesec dana i vidio sam da unutar četiri zida svlačionice Jose iznimno cijeni, pa i obožava svoje igrače. Iznimno je pedantan i sustavan, traži mnogo, ali prema igračima je fleksibilan.

Nedvojbeno je Mourinho poput dr. Jekylla i mr. Hydea. Voliš ga ili mrziš, a jedno mu se ne može poreći.

– To je najbolji svjetski trener – zaključio je Stanić.

Izvor:vecernji.hr
3 thoughts on “Stanić: Mourinho je najbolji svjetski trener

  1. in2terista34

    ma kad dosad nije otiša,ne virujen da će otić i na kraju sezone,nekako mi se čini da u Interu više uživa,nego u Chelsea,bez obzira šta ga u Italiji puno manje vole nego u Eengleskoj,ako pak i ode,ja ću mu bit puno zahvalniji nego Manciniu šta je sve činija za naš klub u kratkom periodu

Odgovori