full screen background image

Baggio: Počašćen sam vezom s Morattijem

Legenda Intera, ali ne samo… Najomiljeniji talijanski nogometaš svih vremena Roberto Baggio jučer je u La Gazzetti dello Sport predstavio svoj DVD “Ja, tj. Roberto Baggio”. Nazočni svečanosti bili su mnogi, među njima i potpredsjednik Intera Marioangelo Moratti. Moratti jr. imao je samo riječi hvale za Baggija – “oduševljavao nas je kada smo to tražili, bio velik kada je trebalo. Možemo se sjetiti utakmice s Realom, ali Baggio nije bio samo to. Kad god je igrao bilo je to emotivno, na navijače je ostavio dubok, emotivan dojam. Ostao je prijatelj kluba, ali i moje obitelji i na tome smo mu neizmjerno zahvalni. Ima puno stvari koje bi mogao raditi, vrata Intera su mu uvijek otvorena.” S druge strane, “Zlatni repić” dao je intervju za inter.it…

U sve više klanskom nogometu, može li Roberto Baggio biti “lijek”? Jedini ste uspjeli ujediniti nogometnu Italiju…

Ne znam. Ja samo znam da je meni to iskustvo nošenja raznih dresova bilo sjajno. Upoznao sam puno trenera, puno igrača, puno navijača, a to mi je kao osobi puno pomoglo.

U dresu Intera ste odigrali šest utakmica Lige prvaka, zabili četiri gola. Da ste karijeru počeli 10 godina kasnije, vidjevši kako se razvila Liga prvaka, bi li to bilo vaše natjecanje?

Sigurno. Danas se igra više utakmica što znači više prilike za zabiti gol i pokazati se. U svakom slučaju, svatko ima svoje vrijeme, svoj period, a ja svoj ne bih nikada mijenjao.

Eto’o, Balotelli, Milito i Pandev… Biste li voljeli da ste mogli igrati u tom društvu?

Sve vrhunski igrači, ne znam tko bi igrao, a tko sjedio na klupi. Najmlađi, Balotelli, ima veliki potencijal, ali mora riješiti karakterne probleme.

Sa svim trenerima i predsjednicima ste ostavili dobre odnose, kakvi su s Morattijima?

Odlični. Jučer sam se čuo s predsjednikom Massimom, čujemo se jako često. Odnos je odličan s uzajamnim afektom i zbog toga se osjećam privilegiran.
One thought on “Baggio: Počašćen sam vezom s Morattijem

Odgovori