full screen background image
Search
Wednesday 8 December 2021
  • :
  • :

Mourinho napušta Italiju, ali ne želi se vratiti u Chelsea

Jose Mourinho još je jednom svjetska nogometna priča broj jedan! Nema dvojbe da je jedan od trojice (uz Fergusona i Capella) najvećih trenera današnjice, ali je i najkontroverzniji trener ovog doba.

Nikada se nije bojao reći što mu je na umu, pritom nerijetko nije birao riječi. I nije imao takta.

Moratti ga želi trpjeti

Protekle je subote vikao, urlao, no kada je prekrižio ruke u zapešćima, svi su shvatili da je aludirao na to kako te suce treba strpati iza rešetaka.

– Nije Mourinho aludirao da se njih uhiti, već da odvedu i njega, ali da Inter može igrati bez koliko igrača hoće – rekao je Mourinhov glasnogovornik. Ponovno se nogometna Italija podigla na noge, napadi sa svih strana, ali i jedna od najvećih kazni nekom treneru. Tri utakmice ne može voditi, a u blagajnu talijanske lige mora uplatiti golemih 40 tisuća eura. Massimo Moratti, čovjek koji je tek s Mourinhom, nakon godina u kojima je trošio stotine milijuna eura bez ikakvih rezultata, osjetio kako je to osvajati trofeje, molio ga je da se smiri. Igračima je zabranio da medijima išta govore. No, Mourinha je nemoguće ukrotiti.

A požar se rasplamsao uoči megasudara u osmini finala Lige prvaka. Danas na San Siro dolazi Chelsea. Klub koji zapravo nije postojao dok Jose Mourinho nije sjeo na klupu.

Jose: Ovo je linč

I ondje je bio u stalnim svađama s Alexom Fergusonom, Arseneom Wengerom, a najznamenitija Mourinhova izjava datira iz 2005. godine. Kada su mu novinari počeli prigovarati da momčad ne igra dobro, Jose je ispalio:

– Ne možete me nazivati arogantnim, pa ja sam osvojio naslov prvaka Europe!

Da, s Portom se popeo na krov Europe, s Chelsejem i sada Interom nastavio osvajati trofeje. No čini se da je odlučio napustiti Italiju.

– Nije problem da me stalno napadaju, da me netko ne voli, ali ovo što se čini Interu, doista prelazi granice. Stalno me linčuju – požalio se ovih dana Mourinho.

Ako pitate navijače Chelseaja, oni će uvijek reći: “Želimo Mourinha”.

Najveći igrači koje je trenirao uvijek će reći da ne bi imali ništa protiv Portugalca. Jer ih je znao odvesti do trofeja.

– Chelsea je posebno poglavlje, velika momčad s vrhunskim igračima. Nažalost, Roman Abramovič ne razumije nogomet, nije imao dugoročan plan, I zbog toga se ne želim vratiti u Chelsea.

Sve što danas želi je pobjeda. I osveta. Ako ga netko u međuvremenu ipak ne zatvori!

Izvor: vecernji.hr
Odgovori