full screen background image

Mourinho: Osjećam se nevoljeno u Italiji

Portugalski nogometni strateg Intera Jose Mourinho ponovo je dao naslutiti da njegova budućnost neće biti dugoročno vezana za klub sa San Sira…

Mourinho je preuzeo Inter na ljeto 2008. godine i odveo je “nerazzurre” do naslova prošle sezone, a ove sezone nakon 25 kola drži čelno mjesto Serije A. Usprkos kvalitetnim rezultatima karizmatični Portugalac osjeća da ne dobiva dovoljno poštovanja na Apeninskom poluotoku, posebice od strane novinara.

– Ja sam jedini strani trener u Seriji A. Život ovdje je težak. Kada se ovdje glasa za najboljeg trenera godine, sve glasove daju treneri koju su Talijani i dijele ih međusobno. Ja moram glasati sam za sebe da bih dobio glas – rekao je Mourinho za Observer.

– Također osjećam kako se ovdje u Italiji slave pobjede Carla Ancelottija u Chelseaju ili Fabija Capella u Engleskoj, a osjeća se i suosjećanje s nesrećom gospodina Trapattonija (izbornika Irske) koji se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Ovdje se osjeća privilegija, strast i ljubav prema Ancelottiju, Trapattoniju i Capellu, ali za jedinog stranog trenera u Italiji život je težak i ovdje se osjećam nevoljeno – zaključio je Mourinho, uz dodatak da mu nedostaje respekt koji je uživao na Otoku kao trener Chelseaja.
4 thoughts on “Mourinho: Osjećam se nevoljeno u Italiji

 1. grofed // Nerazzurro

  u potpunosti se slažem sa Murinjovim izjavama…
  i tako će mi biti krivo kad ode a po ovim izjavama i stanju trenutnom kako se prema njemu odnose uglavnom svi osim Intera i njegovih navijača Žoze će otići nažalost…

  Po meni jedan od najboljih koji je ikada bio na Interovoj klupi…
  sa tolikim karakterom i egom na kojem mu zavidi i treba da zavidi cijeli Apeninski poluotok

  Edin

 2. mimi19

  Možda je Mourinho u pogrešnom natjecanju jer ovo nije Mister Simpatičnosti ili slično tome. On je ovdje da bi donosio rezultate svom klubu a to da li talijanski treneri glasaju ovako ili onako što bi ga to uopće trebalo biti briga. On iza sebe ima rezultate kojima se ne može pohvaliti niti jedan trener u Serie A, a i mnogi diljem Europe, pa ne razumijem koja je njegova poanta. Uostalom plaćen je predobro da bi trebao mariti što o njemu misli trenerska ili bilo koja zajednica osim one koja je najbitnija, a to smo mi – Interovi navijači, igrači i Interova organizacija. Ne razumijem što bi sad Talijani trebali napraviti, pasti na koljena pred njim i klanjati se njegovoj genijalnosti, mislim da bi bilo puno poštenije od njega reći da ne želi više ovdje biti i ići u neko drugo prvenstvo nego sakrivati se i govoriti kako se osjeća nevoljenim. Priznajem da mu nije lako jer jest pod pritiskom ali prvenstveno vlastitim i njegove sportske okoline ali kako rekoh sam je odabrao ovo zanimanje i predobro je plaćen da bi kukao nad vlastitom sudbinom.

 3. Djorkaeff

  slazem se sa mimijem. Uostalom i kad je mancini osvajao naslov s interom, prandelli je bio proglasen trenerom godine. Medjutim, mozda kad bi mou napravio nesto vise, kao npr. osvojio ligu prvaka s interom, onda bi se sigurno i njegova situacija u medijima poboljsala. Za sada, sve se vise cini da ostajemo bez njega na kraju godine te da vec lagano skuplja izlike. Daj boze da budem u krivu!

Odgovori