full screen background image

“Zlatno pero” – godišnja nagrada Inter u srcu

Ovu kolumnu bi trebao najlakše napisati jer odaje priznanje dvojici velikih članova ali je sa druge strane monogo teška jer to priznanje zaslužuje još dosta naših članova. Sretan sam zbog toga da smo oformili ovu nagradu i tako se samo malim dijelom odužiti osobi koja tako puno truda ulaže u rad stranice i samim tim pridonosi njenom propagiranju. Svaki kamenčić koji netko priloži u ovaj mozaik je izuzetno važan.
Svatko tko je i najmanjim dijelom pridonio zaslužuje pohvale jer je odvojio dio svog slobodnog vremena. Ukrao ga od supruge, djeteta, roditelja, cure, nekog svog hobija… Poklonio to vrijeme nama u crno-plavoj obitelji da možemo uživati u novim saznanjima te se zajedno veseliti ili tugovati. Srećom zadnjih godina se puno više radujemo. Tko god je probao na bilo koji način sudjelovati u radu zna koliko vremena, truda i volje je potrebno da bi nešto bilo postavljeno na stranicu.Svi koji samo konzumirate proizvode imajte razumjevanja i poštovanja za ove vrijedne pčelice naše stranice. Naravno da svi ne mogu biti proizvođači niti je to potrebno, a kamoli da su zbog toga konzumenti manje vrijedni članovi. Svi smo jednaki i svi smo tu zbog jedne zajedničke stvari – interizma.
Nagradu „Zlatno pero“ smo dodijelili i retroaktivno za prošlu godinu kako bi imali kontinuitet od prve godišnjice. Doista je bila teška i nezahvalna uloga izabrati prvog lauerata naše nagrade. Tu čast je ponio Biljan Davčev iz Rijeke, poznatiji kao billyRI. Neumorni autor video sažetaka sa utakmica Intera ali i nekih drugih video uradaka. Moderator čiji posao zahtjeva nužno veliki vremenski boravak na stranici. Čovjek koji pleni svojom duhovitošćui neposrednošću, kako na stranici tako i u osobnim druženjima i putovanjima na utakmice. Nebrojeno puta nas je nasmijao do suza na forumu, pronalazeći neobične fotke te svojim lucidnim komentarima i opaskama ostavljati nas bez daha a o odabranim vicevima da se i ne govori. Nije baš od prvog dana na stranici ali čim se pojavio ušao je u legendu. Nikada neću zaboraviti njegovu opasku koju često citiram: „… i krv za Inter“. To više nego dovoljno govori koliko se spreman angažirati i za rad na našoj stranici. Billy hvala ti za sve što si do sada učinio za stranicu a samim tim i za interizam na ovim našim prostorima a mi se ispričavamo tvojoj obitelji što toliko vremena provodiš sa nama umjesto da uživaš u društvu supruge i sina. Na njihovu žalost znam da ćeš vječno biti u istom ritmu i dalje.
Ovogodišnji dobitnik „Zlatnog pera“ je Nikola Raguž iz Dubrovnika koji piše pod imenom nraguz. Neumorni prevoditelj sa talijanskog o svemu bitnom oko našeg Intera. Od nedavno je i moderator na stranici a od juče uređuje i postavlja samostalno vijesti, a pressica Mourinha je prvi mačić ali koji se ne baca. Nikola se nametnuo od prvog dana svojom ozbiljnošću, preciznošću i poštivanjem rokova koje si zada. Ima i svoju kolumnu iz koje smo saznali mnoge stvari iz povijesti nerazzurra koje velika većina nas nije znala a osobna razmišljanja i ukazivanja na probleme o kojima piše mogu biti itekako edukativna. Svakako da mu taj angažman oduzima ogronmo vrijeme i sigurno ne ostavlja dobar dojam kod zaručnice i ne obećava joj baš niti u braku dovoljno pažnje koju bi ona htjela. Međutim naše bolje polovice moraju (i jesu) biti spremne na patnju sa nama kao što smo i mi za naš voljeni klub navikli na patnje.
Neću niti spominjati imena onih koji su isto zaslužili nagradu jer će je vremenom dobiti i oni će to razumijeti.Tek smo na početku i nemamo dovoljno godišnjica da svim zaslužnima odjednom podjelimo zaslužene nagrade. Nagrade su skromne ali su iz srca, jer se nikakvim materijalnim vrijednostima ne može mjeriti doprinos ovih ljudi.
zlatno-pero1ius zlatno-pero2ius zlatno-peroduo-vius zlatno-peroaius zlatno-perobius zlatno-peroduoius
6 thoughts on ““Zlatno pero” – godišnja nagrada Inter u srcu

 1. far-pes

  stvarno svaka čast prvenstveno dobitnicima, a i onone tko je omogućio pehare, stvarno su lijepi.

  billy i nikola su zasigurno najviše zaslužili ove nagrade.nikola sa uvijek pouzdanim i dobrim informacijama iz talijanskih medija,a billy sa video snimkama.

 2. billyRi

  Hvala Vam svima na nagradi, zbilja kao što Nikola kaže zadovoljstvo mi je učiniti nešto za svih nas.

  Vjeruj te mi da od kada imam satelitsku antenu (1995.)malo je utakmica Intera koju nisam gledao, doduše, snimanje istih mi je tek kasnije palo na pamet, ali neka, sve najbitnije su mi u arhivi…

  Još jednom hvala Vam od srca na nagradi i dajem obećanje da ću nastaviti istim ritmom jer kada vidim tko sve gleda i od kuda moje sažetke sa You Tuba ,znam da se gleda i Interusrcu.com

  pozdrav i Hvala

  Nikola čestitam ti na “Zlatnom peru”…

 3. Bonzo

  Nikola i Billy, definitivno zaslužuju našeg “Pulitzera”. Dečki, čestitam vam obojici, nadam se da ćete “obraniti naslove”, što znači da ćemo i slijedeću godinu imati vrhunske informacije, pisane i one video uratke. Još jednom čestitam.

Odgovori