full screen background image

Figo optužen da je ilegalno uzeo 750.000 €

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo (37) našao se usred političkoga korupcijskog skandala u Portugalu. Istragu protiv njega pokrenulo je Portugalsko državno odvjetništvo…

Sumnja se da je Portugalac ilegalno primio 750.000 eura gotovine od ljudi bliskih ponovno izabranome portugalskom premijeru Joseu Socratesu. Naknadu je, navodno, dobio tijekom prošlogodišnje kampanje za parlamentarne izbore.

Državni je odvjetnik u Lisabonu pokrenuo istragu o Figovu ugovornom odnosu s kompanijom Tagus Park, potpisano na iznos od 750.000 eura. Moguće je da je isti bio samo fasada za preusmjeravanje novca poreznih obveznika na Figov račun kao jednoga od više Socratesovih pouzdanika.

Do podataka su istražitelji došli prisluškujući snimljeni telefonski razgovor između Socratesa i Ruija Pedra Soaresa, dosadašnjeg predsjednika portugalskog Telecoma, koji je nakon izbijanja skandala na površinu podnio ostavku.

Iz predstojništva premijerova ureda službeno su demantirali navode, kao što je učinio i Figo.

– U ovom sam trenutku prilično bijesan, no siguran sam da će s vremenom sva istina izaći na vidjelo – kazao je nedavno umirovljeni nogometaš preciziravši:

– Imam i dalje važeći ugovor s Tagus Parkom, no on se tiče isključivo eksploatiranja prava mog imena.
Odgovori