full screen background image

Mourinho: Ovo je nogomet, ne Hollywood

Nakon novog remija Intera na gostovanju, ovaj put kod Napolija izjave su dali Javier Zanetti, Esteban Cambiasso i Jose Mourinho…

Zanetti: “Utakmica je bila teška, Napoli je bio odličan, igrao dobro, bio agresivan, a mi smo pokušavali igrati naš nogomet: u trenucima nam je uspjevalo, u drugima nije. Svejedno je dobro, uspjeli smo zaustaviti momčad koja kod kuće obično pobjeđuje. Moj komentar na Marigu? Dobar, jako dobar, ušao je u teškoj utakmici i odmah pokazao karakter: mlad je i može još naučiti puno, mora samo iskoristiti svaku priliku. Gledamo naprijed, bez brige, jer znali smo da Roma i Milan neće samo tako odustati. Ipak, sve ovisi o nama. Što sam rekao sucu? Da nam nije svirao čisti jedanaesterac, to je sve. Rekao sam mu da je situacija bila identična kao kada je u Bariju svirao jedanaesterac na Samuelovo igranje rukom. Odgovorio je kako nije vidio.”

Cambiasso: “Pravedan remi? Da, rekao bih da jest. Želio bih naglasiti kako je Napoli imao cijeli tjedan za pripremu utakmice za razliku od nas. Teren također nije bio idealan. U svakom slučaju smo očekivali borbenu utakmicu, a takva je i bila: dobro je i ovako iako ostaje žal. Oni su bili odlični, mora se priznati, čak i u sjeckanju naše igre prekršajima. Završilo je kako je završilo, sada mislimo na sljedeću. Zadovoljan bodovima ovog tjedna? Ne, dva boda su malo. Uskoro počinju europske utakmice, Roma će igrati četvrtkom i vidjet ćemo kako će se nositi. U svakom slučaju naša prednost je još uvijek dobra. Istina je kako se želimo vratiti pobjedi.”

Mourinho: “Pravedan rezultat? Ne znam, to je rezultat s kojim je utakmica završila, ne znam jeli i pravedan. U prvom poluvremenu Napoli je bio bolji, a u drugom mi. Utakmica je bila teška i podarila je normalan rezultat. Čestitao sam Rosettiju nakon utakmice, jer mi se svidilo njegovo suđenje. Ja ponekad ne vidim sve s klupe, a rekli su mi da nam nije svirao čisti jedanaesterac, isti onakav kakav je baš on svirao u Bariju protiv nas. Takvi detalji odlučuju ovakve utakmice. Imao je odličan stav tijekom cijele utakmice, ako se izuzme ovaj mali, veliki propust. Događa se, ali Inter uvijek plaća, Rosetti je dva puta pogriješio u Bariju, a sada jednom, uvijek mi plaćamo tuđe probleme.”
Samo minutu prije Mourinhovog dolaska pred mikrofone predsjednik Napolija De Laurentis je rekao: “Mourinho je zadnji trener kojeg bih uzeo. Ne bih ga mijenjao s Mazzarrijem ni da mi ga poklanjaju. Kao glumca svakako, mogao bih snimiti ‘Tifosi 2’.”
Mourihno: “Prije mene tu je govorio neki sitni gospodin koji uvijek puno priča i tretira nogomet kao Hollywood. Ne vjerujem da je Napoli zaslužio poraz, ali nama nije dosuđen čisti penal. No moram to zaboraviti, u suprotnom ću ponovno morati plaćati kaznu. Tko zna, mi smo ti koji plaćaju tuđe pogreške. Recimo, ono što se dogodilo u Torinu danas, kada Juventus i Napoli budu igrali za mjesto u Ligi prvaka utjecat će na ishod. Mi smo srećom u sasvim drugoj borbi, onoj s Romom i Milanom, ali danas smo platili zbog priča malenog gospodina na TV-u. Rekao je da me ne bi nikada uzeo za trenera, već samo kao glumca? Nema šanse, ja imam previše stila za njegov nivo.”
Zvižduci San Paola? “Publika navija i meni se sviđaju strastveni navijači kao Napolijevi.”
Mirni sa sedam bodova prednosti? “Mirni ćemo biti tek kada nam matematika osigura naslov, ali sada nedostaje puno utakmica. Ova mi se prednost sviđa, da mi ju je netko ponudio u kolovozu odmah bi prihvatio.”
Valentinovo? “Kome čestitam? Budimo ozbiljni, ovo je nogomet, a ne Hollywood.”
Milan – Manchester United u utorak? “Imaju jednake šanse, rekao bih 50-50. Iste bih šanse dao Interu i Chelseaju iako je Inter jači od Milana.”
Odgovori