full screen background image

Pressica Mourinha uoči utakmice sa Napolijem

Uoči teškog gostovanja Intera u Napoliju press konferenciju održao je Jose Mourinho. Izdvajamo najvažnije…
Gubili smo jer smo bili loši, ne zbog tradicije

“Sve su utakmice jednake za mene, spremam ih s jednakom koncentracijom, posvećujem svakoj jednako vremena, jednako poštovanja i s jednakom vjerom u naše kvalitete.”

Ovo je treća utakmica Intera u sedam dana: “To se ne može zanjekati: drugačije je igrati svako tri dana ili imati cijeli tjedan za pripremu jedna, ali to je razlika između igrača i trenera velkih momčadi. S ovim ne tražim alibi, jer ćemo ovu utakmicu igrati bez alibija. Obje će momčadi do susreta doći u optimalnoj formi i maksimalno koncentrirane. Biti će to teška utakmica, ali nadam se više za protivnike nego za nas.”

Prethodne utakmice Inter je izgubio u Napoliju: “Prošlost ne govori ništa. Jedino što mogu reći je da se lanjski poraz dogodio zbog lošeg Intera koji nije napravio ništa kako bi pobjedio, a ne zbog tradicije.”

Početni sastav: “Danas smo trenirali na terenu, a kada je tako vi novinari već znate sastav. Jedan telefonski poziv ili pozicija na stablu. Dakle, nema problema, preduhitrit ću vas i reći cijeli sastav: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Santon, Cambiasso, Zanetti, Muntari, Sneijder, Pandev i Milito.”

Eto’o odmara za Ligu prvaka? “Svi su važni za Ligu prvaka, a kada dođe igrati će oni koji su u najboljoj kondiciji. Trenutno su Pandev i Milito više u formi.”

Brine li rezultat Milana? “Inter je vodeća momčad i brinem se samo za svoju momčad, ne za druge.”

Sudac? “Meni ne bi bio problem da nam Rosetti sudi svih 38 utakmica. Gledajući prethodne utakmice u kojima je sudio ne govorim to jer je Inter uvijek dobro prolazio nego zato što je Rosetti jedan od najboljih sudaca na svijetu. Stoga me ova utakmica ne brine iz tog aspekta.”
Odgovori