full screen background image

Mourinho: Volim Inter, imamo istu osobnost

Trener Intera Jose Mourinho bio je gost Inter Channela gdje je chatao sa navijačima odgovarajući na brojna pitanja. Izdvajamo najvažnije izjave…

“Uvijek sam birao buntovne momčadi. Porto sam izabrao jer u Portugalu je Lisabon simbol moći i novca, Benfica i Sporting. Porto je 400 km sjevernije i tamo je teže pobjeđivati. Zatim sam pošao u Chelsea, klub koji dugo nije pobjeđivao i koji je predstavljao moć stranog novca. Tada je to bio jedini klub u stranom vlasništvu i Englezi nisu željeli da pobjeđuje. Na kraju sam došao u Milano gdje se sve karakteristike Intera i interizma savršeno poklapaju s mojima. Volim Inter, jer imamo istu osobnost.”

“Kada sam stigao igrali smo previše defanzivno. U napadu smo imali čovjeka koji je sam mogao riješiti sve napadačke probleme. Nismo igrali dobar nogomet. Danas igramo onako kako se sviđa svima, svi igrači sudjeluju u napadu, a bez da izgube ravnotežu otraga.”

“Uvijek sam govorio kako pravom igraču ne treba period prilagodbe. Pandev je stigao i odmah se uklopio, jer je velik igrač, isto kao i Sneijder.”

“Barcelona i Chelsea su dvije najjače momčadi. Chelsea je imao nesreću sa ždrijebom isto kao što smo je imali mi. Pobijediti će momčad koja bude imala manje ozljeđenih. Žao mi je što se ozljedio Materazzi, jer je bio sjajan u posljednje vrijeme i pravi je igrač protiv Chelseaja. Bio bi u prvom sastavu zbog svoje visine. Pogledajte braniče Chelseaja, najmanji je visok 1,86m. Čini mi se da je onaj tko ih je prije nekoliko godina izabrao jako pametan čovjek. Nema favorita, ja vjerujem u svoju momčad.”

Naravno, svi navijači su hvalili Mourinha, bilo je razgovora o taktici, rasporedu i pokušaju da se oživi interes za Kup Italije, o turn-overu (odmaranju igrača), o radu za budućnost i smanjenju broja igrača od Mourinhovog dolaska, o lošim stadionima u Italiji, o školi trenera, o vinima…

Ipak jedno je bilo posebno emotivno, a naš trener je otvorio svoje srce i pokazao senzibilnost…
Roberto Scarpini, koji je vodio emisiju je rekao: “Alberto izražava posebnu zahvalu Mourinhu, u svoje i suprugino ime: imaju dvoje djece, Francescu od osam i Lucu od dvije godine. Djevojčica je rođena s puno problema, a i danas ima neuromotoričke poteškoće. Zahvaljujući Mourinhu i momčadi Albertova obitelj barem na 90 minuta zaboravlja na probleme…

“Ono što mogu reći je da se čovjek mora zabavljati što više može, ali i ponavljam kako Albertova obitelj ne mora ići samo na stadion. Vrata Appiano Gentilea su im otvorena svaki dan. Ako žele doći u Pinetinu i sudjelovati na našem treningu, upoznati igrače i ručati s nama, zašto ne? Moraju vidjeti Inter iznutra, a ne samo za vrijeme 90 minuta utakmice. Albertova obitelj je uvijek dobrodošla i čekamo ih.”
3 thoughts on “Mourinho: Volim Inter, imamo istu osobnost

  1. fanatico

    Mora proći neko vrijeme, ne možeš odmah zavoljeti klub. Tko god to tvrdi laže, stvara samo sebi jeftine poene. Mou nikada ne govori ono što doista ne misli i to ga mnogo košta u karijeri. Ne podilazi nikome i zato ima problema ali je ustrajan. Ima čvrsti moralni stav i ne prodaje ga ni po koju cijenu.

Odgovori