full screen background image

Mourinho: Ancelotti forsira isti tim kao u moje vrijeme

Trener Intera naglašava da ga njegov kolega na klupi Chelsea ne može iznenaditi jer kako tvrdi, londonski klub za njega nema nikakvih tajni.
Jose Mourinho još jednom se potrudio istaknuti svoju samouvjerenost, pred skorašnje duele sa njegovim bivšim klubom u Ligi Prvaka.
Naglašava da se ekipa vrlo malo izmijenila i da Carlo Ancelotti uglavnom forsira formaciju koja je bila i njegov izbor dok je sjedio na klupi londonskih ”plavaca”.
”Ancelotti je dobar trener, a potvrda toga je i činjenica da je zadržao pobjedničku strukturu ekipe, što je i normalno. Nije pravio neke radikalne promjene i mogu reći da je Chelsea jedan od najboljih timova na svijetu, u ovom trenutku”, kaže Mourinho.
On, međutim, dodaje i da ga zahvaljujući svemu tome, Ancelotti neće moći iznenaditi u predstojećim duelima.
”Mislim da Chelsea za mene nema tajni, što je olakšavajuća okolnost za mene, ali također i za njih, koji mene dobro poznaju. U odnosu na vrijeme kad sam ja bio na klupi Chelseaja, jedino Ivanović i Anelka od sadašnjih nogometaša nisu bili u mojim kombinacijama. Svi ostali jesu, počevši od golmana Cheha, preko Terrija, Carvalha, Essijena do Colla, Kalua, Drogbe…”, podsjeća Mourinho.
Izvor: Sportske.net
Odgovori