full screen background image

U Italiji će se dijeliti crveni kartoni zbog psovanja

Talijanski nogometni savez (FIGC) prihvatio je korake koji će sudačkoj organizaciji dati mnogo veće ovlasti, pa će dijelitelji pravde igraču moći pokazati direktan crveni karton zbog psovanja…

One, pak, koji se bez kazne izvuku za prostačenje moći će se kazniti naknadno nakon pregleda video-zapisa sa utakmice, potvrdio je predsjednik krovne organizacije talijanskog nogometa Giancarlo Abete.

Ima još najavljenih i prihvaćenih noviteta što se talijanskog nogometaša tiče. Prvi se odnosi na naknadno kažnjavanje nogometaša nakon pregleda snimke. Važeće vrijeme u kojem je Disciplinska komisija mogla prikupljati snimke s utakmica bilo je podne dan nakon što je susret odigran, što će se produljiti za četiri sata.

Također, suci će imati pravo kažnjavati nogometaše zbog podizanja dresova i pokazivanja poruka na majicama koje nose ispod njih za vrijeme utakmice.

– Logika tog poteza je poboljšati ponašanje. Igrači ne mogu izlagati osobne, političke ili vjerske poruke – objasnio je Abete.
3 thoughts on “U Italiji će se dijeliti crveni kartoni zbog psovanja

 1. grofed // Nerazzurro

  sve ok osim ovog..

  “Također, suci će imati pravo kažnjavati nogometaše zbog podizanja dresova i pokazivanja poruka na majicama koje nose ispod njih za vrijeme utakmice.”

  mislim ajd da im zabranimo radovanje… na kraju ajde da ih izbacimo i robote ubacimo da igraju.. bez emocija sve mehanički…
  ovo mi je fakat bezveze…

 2. billyRi

  ma , to je takva glupost za psovanje, ono, sudija (korumpirani) može uvijek izvući crveni i reći opsovao me…i onda tko može vjerovati igraču, nitko…po meni kao i u odbojci, samo kapetan može komunicirati sa sudijom ostali mogu samo vrtiti očima, onda ni nebi trebali ovakvi zakoni…

Odgovori