full screen background image

Baresi: U mislima samo Parma

Interovu konferenciju za novinare uoči zaostale utakmice 22. kola između Parme i Intera održao je pomoćni trener Giuseppe Baresi. Bio je to poklon od Jose Mourinha za 52. rođendan koji je Beppe Baresi proslavio u nedjelju…

“Sviđa mi se ovaj poklon” – započeo je Baresi press konferenciju, a potom se osvrnuo na sutrašnji izazov…
“Moramo biti pažljivi. Parma je prošle teško razdoblje i napraviti će sve kako bi nas dobili. Mi smo spremni za tešku borbu. Bilo bi lijepo kada bismo pobijedili, ali preostaje još 15 utakmica, to je puno. Nedostaju im Paci i Panucci, ali njihove zamjene su također odlične: Della Fiore, Lucarelli, Zaccardo, sve kvalitetni igrači.”

Hoće li biti odmaranja igrača: “Vidjeli ste i samo kako u posljednje vrijeme stalno nešto mijenjamo, dva ili tri igrača. Tako će i ovaj put biti. Utakmicu za utakmicom odlučujemo koga odmarati, ali taj program ne može biti dugovječan.”

Sastav: “Počet će Julio Cesar, Maicon, Lucio i Zanetti” – glumeći Mourinha otkrio je Baresi 4/11 sastava.

Formacija: “Rast momčadi ne ovisi o modulu, on ovisi o uspjesima. Snaga ove momčadi je kondicija, kvaliteta i jednostavnost kojom razvijaju igru.”

Veljača: “Danas mislimo samo na Parmu, o Chelseaju ćemo za tri tjedna. Koncentrirani smo na pobjedu protiv Parme.”

Usporedba ovog i Trapattonijevog (i Baresijevog) Intera: “Obijici je cilj pobjeđivati, a to izvrsno prenose na cijelo osoblje i klub.”

Napeta atmosfera na klupi za vrijeme utakmica: “Napeta? Ne radi se o napetosti, samo o želji za pobjedom, a svak od nas ima svoj način i svoju ulogu.”
Odgovori