full screen background image

Moratti: Vi ste prekrasna stvarnost a Mourinho naša tajna

Jučer je održan godišnji sastanak Inter Clubova. Na godišnjem sastanku teme su uvijek iste: dosadašnji rad, potraga za poboljšanjem u budućnost. Svaki regionalni povjerenik izlaže svoja iskustva, daje primjedbe i prijedloge. Nakon što su se svi izredali, na čelu sa direktorom CCIC-a Faustom Salom, na red je došao i predjsednik Intera Massimo Moratti…

“Sudjelovati na ovom godišnjem okupljanju meni je uvijek posebno drago” – započeo je Moratti i odmah bio popraćen gromoglasnim pljeskom – “drago mi je jer je stvarnost Inter Clubova meni vrlo draga. Ovo je krasan svijet za razmjenjivanje ideja, konstruktivan svijet. Postignuća Inter Clubova su jako dobra, važna i ja odlazim odavde ponosan. Sve zahvaljujući vašem trudu, ozbiljnosti i entuzijazmu. Vi ste prekrasna stvarnost. Još uvijek rastete i dio ste Kluba kao što ste uvijek bili, zaista ste bitan izvor uspjeha Intera. Organizirano navijanje je prekrasno. Inter je na to ponosan, a zahvaljujući vama navijača Intera je sve više i više. S naše strane, moje, momčadi i trenera mogu vam reći da osjećamo vašu ljubav i da vam se želimo odužiti nastavkom dominacije u Italiji, ali i uspjehom u inozemstvu. Divim se našim igračima i našem treneru zbog kontinuiteta i profesionalnosti. Vidim to u treneru, u našim ‘starim’ igračima, ali i onima koji su tek došli. Svi su pod palicom Jose Mourinha koji se ističe svojom briljantnošću. Impresivan je njegov trud i količina rada, time me oduševljava. Nikad ne gubi cilj iz vida. Jako je bitno ono što radi da bi nam dao kontinuitet. To je tajna našeg uspjeha. On. Prenosi želju, izgara. Posljednji su primjeri pravi. Vidilo se i na njemu i na momčadi da nemaju ni najmanju namjeru izgubiti utakmicu. Žele uvijek pobijediti, vidi se, osjeti se. Sada smo koncentrirani na prvenstvo, ali brzo će i Liga prvaka. Želimo stići spremni na te dvoboje, mentalno i fizički. Naravno, želimo i da nam se sreća nasmješi. Ukoliko budemo imali taj koktel možemo biti veliki optimisti.”
Predsjednik je analizirao i prijelazne rokove ove sezone: “Stigli su pravi igrači: Sneijder je dao živost našoj igri, Milito samo trpa, Eto’o je pravi momčadski igrač koji odvlači pozornost protivnika, Motta jos radi kako bi bio top, a Lucio je odličan branič. Od posljednjih dolazaka mi se sviđa Pandev koji se odmah uklopio, a Mariga ima izniman potencijal. Sve u svemu jako sam zadovoljan kupovinom. Što se tiče prodaje otišao je Mancini, igrač koji jednostavno nije bio na visini kod nas i dobro je da smo našli nekog tko ga cijeni.”
Balotelli: “Nas križ i delicija, težak karakter i enorman talent. Računamo na njega, jer ima nevjerovatan nogometni potencijal, ali sa putem razvoja što je nas cilj. Nas, dakle klupski, ali i Mourinhov. To je naš zajednički put, nema neslaganja: Mourinho, Moratti i Balotelli idu svi zajedno u istom smjeru.”
Bilo je pitanja i o novom stadionu: “Projekt postoji, a trenutno proučavamo jeli financijski i logistički isplativo.”

Tijekom popodneva u hotel Melia gdje se sastanak održao pozdraviti koordinatore Inter Clubova došli su Esteban Cambiasso, Thiago Motta, Goran Pandev i MacDonald Mariga.
4 thoughts on “Moratti: Vi ste prekrasna stvarnost a Mourinho naša tajna

  1. nagijan

   PRE NEKOLIKO DANA NA GOAL.COM SAM PROCITAO DA SE LIVERPOOL
   SPREMA DA NAM UKRADE MURINJO JEL ISTINA ILI SAMO SPEKULACIJA

   POZD IZ MAKEONIJE

   NEBO JE PLAVO ZEMLJA JE CRNA

   SVI SMO MI INTERISTI

Odgovori