full screen background image

Mourinho: Ne postoji slučaj Balotelli

Uoči utakmice Intera i Cagliarija Jose Mourinho započeo je konferenciju komentarom na odnos s Balotellijem…

“Ja samo brinem o doprinosu igrača na terenu. Da vam budem iskren svidio mi se Balotelli protiv Chieva, Milana, Juventusa, ali i protiv Fiorentine. Jedino mi se nije svidila njegova nepožrtvovnost. Ponekad se moraš žrtvovat za momčad, zaboravit na bol. Rekao sam mu, šaleći se, da je mogao izgubiti i oko, ali da se morao vratiti u obranu, pa tek kasnije u bolnicu. On nije slučaj, jer kada imam problema s igračem onda ga pošaljem na tribinu ili kući da razmišlja. Vi me stalno pitate jeli slučaj zatvoren, a on nikada nije niti postojao. Zamjenio sam ga u srijedu, jer sam uvidio da ne ide s tri napadača i da je 1:0 u biti dobar rezultat za nas. Nisam želio riskirati izjednačenje Fiorentine. Njega sam izvadio jer sam shvatio da se ne želi više žrtvovati.”

Što ste mislili pod igračem bez neurona?

“Jučer sam išao po sina i tamo su mi drugi roditelji zahvaljivali, jer su njihova djeca naučila novu riječ, svi su pitali što su neuroni. Doprineo sam razvoju osmogodišnjaka.”

Ovo je Interovo razdoblje?

“Da, imali smo sjajan siječanj, same pobjede osim u Bariju. Vidjet ćemo što donosi veljača. Već sutra (danas) nas čeka težak protivnik. Imat ćemo Eto’oa na raspolaganju, on je jako bitan igrač za nas. Igrao je Kup Nacija, pa je došao ponovno k nama. Sada je spreman i biti će bitan u ovom gustom rasporedu. Nemamo Sneijdera ni Stankovića, ali možemo i dalje igrati u rombu. Imamo sve napadače, a nedostaju po dva braniča i dva veznjaka. Igrati s više napadača sada se čini najlakšim izborom. Sneijder donosi puno toga, ali igrali smo bez njega protiv Milana, pa vjerujem svojoj momčadi.”

Cagliari?

Odlična momčad s kvalitetnim individualcima. Igra rasterećeno i dobro, jer im pozicija to dopušta. Imaju i odličnog trenera. Nemam više neprijatelja, OK? Osvojio sam pet prvenstava i želim šesto. Kada dođu teški trenuci mora se biti spreman. Ponekad čujem neprijatelja, ponekad ih nema, a ponekad rade u tišini…”

Komentar na izjave Mela i Terryja?

“Za Mela ne znam. Svoju izjavu da je Ciro neiskusan trener i da je kriv za posrtaj Juventusa dao je u Brazilu, pa je možda krivo interpretirano. Ne vjerujem da bi to rekao. Što se Terryja tiče mogu samo reći da sam mu dao kapetansku traku. Kada sam došao u Chelsea nije bilo simbola kluba kao Zanetti ovdje. Morao sam birati, a izabrao sam njega za kapetana i Lamparda za zamjenika. Dan danas mislim da nisam pogriješio.”
3 thoughts on “Mourinho: Ne postoji slučaj Balotelli

Odgovori