full screen background image

Mariga: Ovdje sam da učim

U Interu je danas službeno predstavljen MacDonald Mariga. Tim povodom govorili su Gabriele Oriali, Jose Mourinho i sam Mariga…

Oriali: “Ova se mogućnost otvorila posljednjeg dana prijelaznog roka. Mariga je već bio potpisao za drugu momčad, ali onda su nastali problemi. Nazvao nas je Roberto Mancini i rekao kako je zbog radne dozvole transfer propao. Odmah smo preuzeli incijativu i brzo se dogovorili na sreću svih: kluba, predsjednika, a pogotovo trenera.

Mourinho: “Podsjeća na Mikela? Malo je drugačiji. Prije svega želim reći kako sam presretan što je s nama, jer je profil igrača koje volim. Rekavši ovo ne krijem da je bilo igrača koji su htjeli doći, ali nisu mogli, treba ih poštovati. Mariga mi se jako sviđa. Ne može igrati na svim pozicijama u veznom redu kao Stanković, ali može na dvije ili tri, ne može jedino biti polušpica. Mlad je, želi učiti, inteligentan je, skroman, a to su jako bitne karakteristike. Imao je sjajnog trenera dosad u Guidolinu, a ja sam presretan što ću njegov izum moći usavršiti. Brži je od Mikela, više trči i instinktivniji je, ali ne može se usporediti s Vieirom, jer je Patrick velikan nogometa koji je osvojio mnoštvo trofeja. Najsličniji je Sissoku, s tim da ima puino veće mogućnosti napretka. Ima puno neurona u glavi, a ne kao neki što imaju samo jedan (pretpostavka je da se referira na Balotellija) i brzo će naučiti sve od Zanettija, Cambiassa, Cordobe i Materazzija. Tko ne nauči uz ove igrače ili nema neurona ili nema sreće.”

Mariga: “Presretan sam što sam u Interu. Tu sam da učim, a radit ću to od velikog trenera. Nadam se da će ići dobro. Debi, iako malo minuta, je bio vrlo emotivan, presretan sam što sam u velikoj momčadi kakva je Inter. Ovdje ima puno sjajnih igrača, a ja sam tu da prvo učim. Želim trenirati s njima i upijati. Kada budem 100% bit ću spreman za velike izazove.”

Vieira?

Uvijek sam mu se divio.

Pozicija?

Ovisit će o mom radu i zalaganju i o odlukama trenera. Igrati ću gdje on želi i neću s tim imati problema.

Prvi kenijski igrač u Italiji?

Moj otac je trenirao jednu malu momčad i tako sam se zaljubio u nogomet. A Kenijaca ima u Francuskoj i Švicarskoj.

Zašto broj 17?

Bio je slobodan kada sam došao u Parmu, a i ovdje je, pa zašto ne nastaviti.

MacDonald?

U Keniji se kod imena koristi očevo, jedno englesko i jedno kenijsko.

Cura?

Da, ali živi u Keniji.

Inter najjača momčad Italije?

Da, gledao sam ih na TV-u. Protinvik im ništa ne moze.
Odgovori