full screen background image

Mourinho odgovara pred Savezom za neprimjerene izjave

Ponovno će trener Interovih nogometaša Jose Mourinho morati na disciplinsko saslušanje kod nadležnih tijela Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC)…

Povod tome njegove su izjave nakon pobjede (2-0) u gradskom derbiju protiv Milana prošle nedjelje. Razočaran isključenjima Sneijdera i Lucija, posebice onim nizozemskog veznjaka u 27. minuti zbog ironičnog aplauza sucu, Portugalac je izjavio da osjeća kako je “učinjeno sve da Inter ne bi pobijedio u tom dvoboju”, te da je već ranije shvatio da “Interu neće biti dozvoljeno riješiti pitanje prvaka u ranijem dijelu sezone”.

“Protiv Interova trenera pokrenuli smo postupak jer je svojim komentarima naškodio kredibilitetu FIGC-ovih institucija te doveo u pitanje regularnost prvenstva”, priopćili su iz FIGC-a.

Odgovarat će zbog sličnog prijestupa također izvršni direktor kluba Ernesto Paolillo, kojem je zasmetalo što su u FIGC-u dozvolili AC Milanu pomaknuti jedan termin da bi derbi Leonardovi nogometaši dočekali svježiji.

Što se tiče pocrvenjelih Mourinhovih prvotimaca, Sneijder će pauzirati u sljedećim dvjema, a Lucio u prvoj idućoj utakmici. Interu slijede prvenstveni dvoboji protiv Parme i Cagliarija.
One thought on “Mourinho odgovara pred Savezom za neprimjerene izjave

Odgovori