full screen background image

Božićni derbi sa našim sudjelovanjem, Inter-Milan 2-1

23.12. smo išli na veliki derbi Inter – Milan. Polazak je bio iz Vinkovaca i cijena aranžmana (put + ulaznica) je bila 960 kn. Zagrepčani su nam se priključili na odmorištu “Plitvice”. Ulaznice smo imali za istočnu tribinu (arancio anello secondo) na drugom prstenu. Tu poziciju možete vidjeti na linku FC INTER – STADION gdje se nalazi shema tribina. Božićni derbi i velika pobjeda naše momčadi. Šteta da je izostao očekivani dekor na stadionu jer su navijači iz oba tabora dogovorili bojkot, tako da uopće nije bilo transparenata niti koreografija.
Božićni ugođaj u gradu i najveći derbi, nije se mogao bolje složiti. Stadion je, naravno, bio pun ali je nažalost izostao očekivani glamurozni dekor navijačkih skupina, jer su navijači Intera i Milana imali dogovor da se bojkotira navijanje zbog predhodnog događaja na auto-cesti, kad je smrtno stradao navijač Lazia od strane policije. Prava šteta, pogotovo za nas koji smo došli iz Hrvatske uživati u kompletnom ugođaju.
Utakmica se nema što posebno komentirati jer je bio tv prijenos i svi ste sigurno gledali. Samo se moramo zahvaliti Didi na uspješnoj intervenciji koja nam je donjela najslađu pobjedu. To nam je četvra za redom pobjeda protiv Milana, da se zna tko je prvi u gradu, a u državi je to već jasno.
Posebam osvrt zaslužuje odnos navijača. Čuli smo i čitali o tome da na našim utakmica nema nereda kao na većini drugih velikih derbija u Europi. Zaista smo se u to uvjerili i bili impresionirani i u gradu i ispred stadiona sretati zajedno u grupama navijače i jednom i drugog kluba sa znamenjem svojih timova. Nitko nas nije ni krivo pogledao a kamoli nešto dobacio, a o nekakoj sili niti govora. Tu sliku i taj odnos bi htjeli viditi na svakom stadionu u svijetu. Ovog nasilja je preko svake granice.
5 thoughts on “Božićni derbi sa našim sudjelovanjem, Inter-Milan 2-1

Odgovori