full screen background image

Mourinho i Moratti: Neće nam dopustiti da osvojimo Scudetto

Nakon povijesne (ne volim koristiti ovu riječ za nogomet, ali ovaj se put usuđujem) pobjede Intera nad Milanom izjave su dali Julio Cesar, Davide Santon, Goran Pandev, Diego Milito, Esteban Cambiasso, Jose Mourinho i Massimo Moratti…

Julio Cesar: “Strašna predstava. Sretan sam što sam pridonio ovom rezultatu. Nije lako igrati s 10 igrača skoro cijelu utakmicu. Ovo je strašan kolektiv, čestitke svima. Bio je prekrasan derby. Isključenje Sneijdera? Ne čini mi se da je pljeskanje vrijedno isključenja, ali možda i bolje, ovako smo pokazali sav svoj karakter. Scudetto? Ima još puno vremena, ovo je bila velika predstava, ali nedostaje još puno.”

Santon: “Savršena utakmica. Sve smo napravili veliku žrtvu, pomagali jedni drugima i dobili jako važnu utakmicu za nastavak prvenstva. Moja predstava? Koljeno je pozitivno odgovorilo. Derby je bio emotivan, iako su emocije s mog debija jedinstvene derby je derby, ali danas sam bio miran. Sada idemo dalje, sutra je novi dan.”

Pandev: “Moj je gol za svih. Patili smo, ali smo znali odgovoriti i potvrditi naš snagu. Trebao sam zabiti kada sam pogodio stativu, to smo vježbali Milito i ja cijeli tjedan, ali nema veze, vratilo se iz slobodnjaka. Nema puno mojih golova iz slobodnjaka, ali ovdje učim od Wesleya. Odlično je počela moja avantura u Interu, miran sam.” Na kraju cinična šala: ” Sudac mi je dao žuti karton jer sam skinuo majicu, jedva je čekao…”

Milito: “Sretan sam zbog pobjede. Zabio sam gol u pravom trenutku, gol koji nam je dao mirnoću i mogućnost da kontroliramo utakmicu iako smo bili s igračem manje. Dosta smo se umorili, a sam derby donosi veliki pritisak, ali smo ipak vidjeli rupe kod Milana i iskoristili ih u protunapadima.”

Cambiasso: “Bilo je bitno održati emotivnu granicu. Derby je važna emotivna utakmica, a mi smo uspjeli anulirati manjak igrača, i to Sneijdera koji je ključan za našu igru. Odigrali smo sjajno, kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme, kontrolirali veliku momčad kao Milan i to u vrhuncu njihove forme, a sve s igračem manje.” Rocchi? Ne da mi se pričati o osobi koja nije uveličala ovaj derby, to smo bili mi. Radije ću tri sata pričati o poslu koji su napravili Julio Cesar, Muntari, Zanetti, Goran ili Milito.”

Mourinho: “Pokazali smo sve, pokazali smo da smo utakmicu mogli izgubiti samo sa šestoricom na terenu, jer bi sa sedmoricom također dobili. Jeli ovo bila savršena utakmica? Ne, savršena je utakmica kada tvoja momčad dobije igrajući dobro, ali kada su i protivnik i sudac dobri. Inter je ovaj put dobio i bio spektakularan. Od prve minute se vidjelo da smo bolji, dobili smo, ali ipak ostaje čudan osjećaj. Jeli prvenstvo gotovo danas? Ma kakvi, neće nam dopustiti da osvojimo naslov, to sam uvidio ovaj put. Ako nisu isključili Bonuccija u Bariju prilikom jedanaesterca, a danas jesu Sneijdera, onda ne vjerujem da ćemo osvojiti naslov. Pitao me sudac Rocchi što bih ja napravio na njegovom mjestu. Rekao sam mu ništa, jer i pljesak je dio igre.”

Moratti: “Vidio sam loše znakove i bili su jako antipatični, ali pokazali su nam ih na vrlo jednostavan način. Sudac je pogriješio, vidilo se na tribinama da nisam zadovoljan i još me uvijek drži. Nerpavedno smo ostali s igračem manje, ali smo se ponjeli dobro i pobjedili. To je pokazatelj velikog karaktera i kapaciteta ove momčadi.”
10 thoughts on “Mourinho i Moratti: Neće nam dopustiti da osvojimo Scudetto

 1. fanatico

  Nemoj tako far-pes… pa tko lud govori protiv sebe. Ono sinoć je bila prava sramota. Direktni crveni Wesu za aplaudiranje, pa onda oba kartona Luciju (čemu žuti kod penala kad je očigledno da nije imao namjeru već se štitio od šuta u tijelo)da ne spominjem još neke odluke jer u principu ne komentiram suđenje.

  1. far-pes

   fanatico. nema sumnje da je ono jučer bila lakrdija od suđenja u kojem je inter opasno oštećen, samo kažem da je licemjerno pričati o uroti,a zapravo smo mi bi bili privilegirani kod sudaca posljednjih godina…

 2. mimi19

  Stoji da je sudac griješio ali sjetimo se i da je sudio faul nad Maiconom za slobodnjak Pandeva, a nije bilo riječi o faulu, Maicon se bacio, crveni Sneijderu je po mome pretjeran, međutim mislim da je Rocchi jednostavno bio loš i nedorastao ovoj utakmici prije nego da je bio instruiran suditi protiv Intera.

Odgovori