full screen background image

Zanetti: Mourinho je pravi čovjek za pohod na europski tron

Kapetan Intera Javier Zanetti smatra kako je novi trener tog kluba Jose Mourinho pravi čovjek koji će tu momčad konačno odvesti do naslova prvaka Europe. Nerazzuri su u posljednje tri sezone osvojili tri uzastopna naslova prvaka Italije, uključujući onaj koji im je dodijeljen nakon afere Calciopoli, ali unatoč svim domaćim uspjesima nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljnije u natjecanju u Ligi prvaka.

“Čim je stavio svoj potpis na ugovor nazvao me je i time mi je učinio veliko zadovoljstvo. Dobili smo trenera sa velikim iskustvom, a Mourinhovi rezultati govore sami za sebe dovoljno o njemu. On je pravi čovjek sa kojim će Inter ostati na pobjedničkim stazama. Nadamo se kako ćemo ostvariti i uspjeh u Ligi prvaka. Mislim da imamo snage i pravu momčad da to napravimo, bez zanemarivanja Serie A, gdje također možemo nastaviti niz.” rekao je Zanetti.

Inter je u protekloj sezoni naslov osigurao tek u posljednjem kolu, a dva od tri najveća konkurenta, Juventus i Milan, su u međuvremenu pojačali momčad.

“Mislim da će Serie A ove sezone biti još izjednačenija nego prošle. Sigurno neće biti lako, ali borit ćemo se do kraja. Očekujem da nam Roma, Juventus i Fiorentina stvaraju probleme. Roma je momčad koja ima sjajnu konstantu, Juventus gradi snažnu momčad, a Fiorentinu predvodi sjajan taktičar.” dodao je Zanetti.

Odmah upada u oči kako je Zanetti iz svog odgovora izostavio gradske rivale, što je on naknadno prokomentirao riječima: “Sve ovisi o tome koliko će uspjeti pojačati momčad. Ako dođu neki kvalitetni igrači, onda mislim da će se moći natjecati s nama.”
One thought on “Zanetti: Mourinho je pravi čovjek za pohod na europski tron

Odgovori