full screen background image

Balotelli: Ne mogu dočekati talijansko državljanstvo

Interova tinejdžerska senzacija, 17-godišnji Mario Balotelli, ne može dočekati 12. kolovoza kada će mu napokon biti odobren zahtjev za dobivanjem talijanskog državljanstva…

Balotelli je dijete ganskih imigranata, rođen je Palermu i cijeli život proveo je u Italiji. Kao trogodišnjaka usvojila ga je jedna talijanska obitelj i Interov napadač je odbio priliku i poziv reprezentacije Gane jer jednog dana želi zaigrati za “azzurre”.

Prema talijanskim zakonima Balotelli ne može postati talijanski državljanin dok ne napuni 18 godina, što će se dogoditi točno 12. kolovoza.

– Već godinama čekam taj datum da napokon postanem i službeno talijanski državljanin, jer ja jesam Talijan – izjavio je tamnoputi nogometaš Intera.

– Italija je zemlja u kojoj sam rođen, u kojoj studiram i u kojoj igram nogomet. Moj jezik je talijanski i moja obitelj je talijanska. Samo zbog nekog smiješnog zakona morao sam živjeti 18 godina kao stranac u vlastitoj zemlji – rekao je Balotelli koji je izbio na scenu 30. siječnja ove godine u Torinu, kada je zabio dva gola za pobjedu Intera protiv Juventusa 3-2 u talijanskom kupu.
2 thoughts on “Balotelli: Ne mogu dočekati talijansko državljanstvo

Odgovori