full screen background image

Novi stadion sve izvjesniji

‘Il Sole 24 Ore” danas izbacuje članak posvećen Interovom budućem stadionu, čak s priloženim ‘preview’ projekta.
Nova Interova instalacija bit će kapaciteta 60.000 i prva utakmica trebala bi biti odigrana 2014.
Dve su zone za smjestiti stadion : Settimo Milanese, gdje se nalazi Parco di Trenno i zona Piazzale Perucchetti, gdje se sada nalazi vojarna Santa Barbara.

Inter bi se u ovom slučaju mogao ubaciti u borbu za dodjelu vojnih područja koja će biti raspuštena zahvaljujući dogovoru postignutom prošlog svibnja između ministarstva obrane i općine.
(ne razumijem se u politiku i jurizdikcije ali tko zna da ovdje možda nije imao neke veze i talijanski ministar obrane koji je naš poznati navijač)
Ali Nichloas Gancikoff, čovjek kojeg je Sport Investment Group stavila za koordinatora svih operacija projekta, ne želi ništa otkriti :

”Zona je top secret, pregovori su u tijeku, trebaju se izbjegavati špekulacije”.

Mogućnosti za zone Rho-Pero, Pioltello i San Siro zona hipodrom su potpuno otpale.
Ideja predsjednika Massima Morattija je instalacija koja će ”živjeti” 365 dana u godini, koja će garantirati prihode s kojima imaju problema svi talijanski klubovi i koji predstavljaju šlag na torti stranih klubova, engleskih u prvom planu.
”Klub želi novi stadion – dodaje Gancikoff -, projekt se nastavlja.
Gleda se na minhensku Allianz Arenu i londonski Emirates Stadium, ali s još boljom tehnologijom, komforom i sigurnošću, s visokom razinom servisa: bit će to središte atrakcije i interakcije za sve navijače”.
Bit će velikih restoranskih, komercijalnih i zabavnih prostora, s jednom udrugom koja bi bila posebno stvorena baš za promociju događaja.

”Vizualni impakt biti će vrlo važan, inovativni dizajn, toliko da postane simbol modernizma u Milanu”, na kraju zaključuje Gancikoff.
Na kraju, izgleda vrlo izvjesna upotreba ”brand ‘naming’-a za denominaciju stadiona, kreairajući tako još veći prihod.
Naziv bi trebao biti između Angela Morattija i Giacinta Facchettija, ali nije za isključiti dupli odabir.

Uredio: Adnan
4 thoughts on “Novi stadion sve izvjesniji

  1. Mahir

    Ima jedno na koje bih volio da odgovore neki strucniji ljudi od mene,je li istina ovo za Jermaina Jenasa da Mourinho(tacnije Moratti) daje 11.mil.???Mozete pogledati na ovoj stranici!!
    FORZA INTER!!!!!!

Odgovori